Израелската армия разряза Ивицата Газа на северна и южна половина,

...
Израелската армия разряза Ивицата Газа на северна и южна половина,
Коментари Харесай

Защо палестинците не бягат от Газа по време на бомбардировките на Израел

Израелската войска разряза Ивицата Газа на северна и южна половина, до момента в който обкръжава град Газа и други северни елементи на палестинския анклав в акцията си за заличаване на Хамас. Израелските сили за защита (IDF) не престават да бомбардират гъсто обитаеми градски региони в северната част на Газа - явни въздушни удари удариха общността на Ал Магази рано в неделя и IDF унищожи част от различен някогашен бежански лагер, Jabaliya, на 31 октомври, убивайки десетки цивилни и ранявайки стотици, съгласно Министерството на здравеопазването на Газа.

Министерството на здравеопазването, част от държавното управление на Газа, ръководено от Хамас, сподели, че повече от 10 000 палестинци са починали, откогато Израел стартира войната си в отговор на офанзивата на Хамас на 7 октомври цивилни в Южен Израел. Световната здравна организация съобщи в неделя, че сред вредите от бомбата и ужасния дефицит на гориво и консумативи, 14 лечебни заведения в Газа към този момент не работят. Израел твърди, че Хамас е построил подземни командни центрове под лечебни заведения като част от тактиката си да се крие зад цивилни.

Израел също упорства, че се пробва да сведе до най-малко цивилните жертви и показва, че е призовал палестинците да се изтеглят в южната част на Газа в продължение на седмици, употребявайки милиони изхвърлени брошури, текстови известия и автоматизирани позвънявания, с цел да предизвести цивилните, че към град Газа няма безвредни места. IDF сподели, че е спряла бомбардировките си за няколко часа всеки ден през уикенда, с цел да разреши на цивилните безвредно прекосяване на юг по основната автомагистрала. „ Ние освен им споделяме къде да отидат, само че също по този начин им оказваме помощ и сътворяваме доста по-добри филантропични условия на юг “, сподели подполковник Джонатан Конрикъс пред CNN късно в неделя.

Много цивилни остават на север.

Защо палестинците не се изтеглят в южната част на Газа?

Палестинците, които са съумели да пътуват на юг, споделят, че там не е доста по-добре, нито е безвредно от израелски бомби.

Израел разреши на десетки камиони да доставят храна, медикаменти и вода през южния граничен пункт Рафах в Газа с Египет, макар че палестинците и интернационалните филантропични групи настояват, че доставките са извънредно незадоволителни за справяне с възходящата филантропична рецесия. Болниците на север споделят, че не могат да изтеглят нестабилни пациенти или бебета в инкубатори или да изоставят стотиците цивилни, търсещи сигурност в болничното заведение. Организацията на обединените народи споделя, че няма място в нейните убежища на юг и евакуираните спят по улиците на открито.

Палестински сътрудник сподели на Los Angeles Times, че е взел фамилията си от град Газа на юг след бомбардировката натоварен, върна се на север, тъй като изискванията там „ бяха толкоз неприятни, беше бахдала — унизителна неразбория, “ без вода, електричество или хигиена в пренаселените приюти — по-късно още веднъж избяга на юг, единствено с цел да открие, че никой не би дал чартърен на северняци отвън притесняват се, че това ще сложи цел на IDF върху жилището им.

Някои бъдещи евакуирани споделиха, че пътуването на юг е прекомерно мъчно заради неналичието на гориво или прекомерно рисково. „ Искам да си потегли, само че не желая да изгубя живота си по пътя “, сподели по телефона жителят на град Газа Ахмед Фервана, 63, пред The ​​New York Times. " По-добре е да умреш вкъщи, в сравнение с да умреш на улицата. " IDF споделя, че Хамас пречи на жителите на Газа да пътуват на юг.

Могат ли палестинците да изтеглят линията Газа?

Египет пропуща някои ранени палестинци през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, както и непознати жители или хора с двойно поданство се освобождават, само че в противоположен случай жителите на Газа са в капан в крайбрежния анклав.

И над всичко виси това, което палестинците назовават ​​„ Накба “, или всеобщото експулсиране на към 700 000 палестинци от домовете им в 1948 година, по време на основаването на Израел, както политологът Фарид Абдел-Нур изясни на The Washington Post.

Много палестинци споделят, че се опасяват, че в случай че изоставен домовете си в Северна Газа или даже Южна Газа, в никакъв случай няма да им бъде разрешено да се върнат. Израел подхрани тези страхове с отчет на Министерството на разузнаването от 13 октомври, който предлага прекачване на 2,3 милиона палестинци от Ивицата Газа на Синайския полуостров в Египет, заяви Асошиейтед прес. Правителството на Израел омаловажи отчета като „ концептуален документ “ от младше министерство, само че също по този начин частно разпространява концепцията пред непознати държавни управления, оповестява Times. Разбира се, палестинците и президентът на Египет одобряват риска съществено.

" Ние сме срещу прехвърлянето на всяко място, под каквато и да е форма и го считаме за алена линия, която няма да позволим да бъде прекрачена ", сподели Набил Абу Рудейне, представител на палестинския президент Махмуд Абас. „ Това, което се случи през 1948 година, няма да бъде разрешено да се случи още веднъж. Египетският президент Абдел Фатах ел-Сиси и президентът Джо Байдън се споразумяха да се ангажират „ да подсигуряват, че палестинците в Газа няма да бъдат изселени в Египет или друга нация “, сподели Байдън на 29 октомври.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР