Израел заяви минути преди 7 часа тази сутрин - крайния

...
Израел заяви минути преди 7 часа тази сутрин - крайния
Коментари Харесай

Тази сутрин: Израел и Хамас решиха да удължат примирието

Израел съобщи минути преди 7 часа тази заран - крайния период на краткотрайното помирение с " Хамас ", че то ще бъде удължено, като се регистрират напъните на медиаторите за продължение на процеса за освобождение на заложници. От страна на " Хамас " също бе доказано, че и през днешния ден ще бъде спазвано прекратяването на огъня.

По-рано тази нощ Израел предизвести, че ще възобнови военната интензивност в Ивицата Газа, в случай че до приключването на крайния период не получи лист със заложници за предаване, съгласно заложените условия. Същевременно " Хамас " е предложил да съобщи още седем души - дами и деца, както и телата на трима, за които твърди, че са починали при израелските бомбардировки в анклава. От израелска страна обаче е бил получен отвод. Броени минути пред приключването на примирието двете страни потвърдиха, че то ще бъде удължено. 

Американският държавен секретар Антъни Блинкън дойде в Тел Авив за диалози с израелски водачи. Според палестински източни той ще се срещне и с палестинския президент Махмуд Абас. Блинкън ще упорства за удължение на примирието и увеличение на филантропичната помощ за Ивицата Газа. Предвижда се също да бъде прегледан въпросът за задаващото се нахлуване на израелските въоръжени сили в южната част на Ивицата Газа. Съединени американски щати приканват Израел да обърне по-голямо внимание на отбраната на палестинските мирни жители и да избегне разселването им.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР