Израел заяви, че ще наложи мораториум върху някои палестински строежи

...
Израел заяви, че ще наложи мораториум върху някои палестински строежи
Коментари Харесай

Израел отговаря на палестинските претенции пред Международния съд

Израел съобщи, че ще наложи мораториум върху някои палестински градежи и ще употребява палестински средства, с цел да компенсира израелските жертви на тероризма в отговор на палестински искания пред Международния съд, предава Ройтерс.

Кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху съобщи, че ограниченията са " отговор на решението на палестинската власт да води политическа и правна война против страната Израел ".

Миналата седмица, след, Общото заседание на Организация на обединените нации изиска от Международния съд да даде мнение по отношение на правните последствия от 55-годишната окупация на палестински територии от Израел.

През ноември, към този момент някогашният израелският министър председател Яир Лапид прикани международните водачи да блокират палестинското искане в Организация на обединените нации за консултативно мнение от Международния углавен съд (МНС) по отношение на израелската окупация.

Резолюцията, утвърдена от комисия на Организация на обединените нации при започване на ноември, изисква от Международния углавен съд " незабавно " да се произнесе по " продължителната окупация, заселването и анексирането на палестинската територия " от Израел, които съгласно нея нарушават правото на палестинците на самоопределяне.

Израел завладя Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим - области, в които палестинците желаят да основат своя страна, във война през 1967 година

" Тази резолюция е резултат от съгласувани старания да се дискредитира Израел, да се дискредитират законните ни опасения за сигурността и да се делегитимира самото ни битие ", написа Лапид в копие от писмото, споделено с медиите.

Статутът на противоречивата територия би трябвало да бъде предмет на директни договаряния сред Израел и палестинците, сподели Лапид, добавяйки, че внасянето на въпроса в МНС " единствено ще играе в ръцете на екстремистите ".

Преговори в посредничеството на Съединени американски щати са в застой през 2014 година и високопоставени членове на евентуалното бъдещото съдружно държавно управление на Израел се опълчиха на палестинската държавност.
 Убити палестинци при конфликти с израелски военни на Западния бряг
Убити палестинци при конфликти с израелски военни на Западния бряг

Израел твърди, че е преследвала обвинени в тероризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР