Израел затвори границите си за всички чужденци в опит да

...
Израел затвори границите си за всички чужденци в опит да
Коментари Харесай

Първа страна затвори границите си заради варианта Омикрон

Израел затвори границите си за всички чужденци в опит да спре разпространяването на новия вид на ковид Омикрон, предава AFP. Забраната влиза в действие от 00:00 часа на 29 ноември, понеделник и ще работи в началото за 14 дни. Ограниченията бяха наложени след незабавно съвещание на държавното управление, на което бяха разисквани рисковете за здравната конюнктура в страната.

Изключения за пътешестване ще се позволяват единствено за избрани категории лица, след авансово утвърждение на Специалния комитет към Министерството на здравеопазването, се споделя в изказване на кабинета на премиера Нафтали Бенет. " Трябва да поддържаме непоколебим надзор върху границите на страната ", съобщи Бенет, представен от локални медии.

Така Израел се трансформира в първата страна, която затваря изцяло границите си поради разновидността Омикрон. след дълготрайно затваряне поради Covid.

Всички влизащи, в това число имунизираните израелци, ще се тестват на летището и ще бъдат изолирани минимум за 3 дни, като в последния ден ще вършат още един PCR тест. Карантината за неимунизирани е 7 дни и също приключва с негативен PCR тест.

Израелците, идващи от високорискови страни в алената зона, ще би трябвало да останат под карантина в избрани от управляващите държавни хотели, до момента в който получат негативен резултат от теста за вируса. Чужденци, които въпреки всичко са позволени по някаква причина в Израел, също ще бъдат изолирани в такива хотели. Цялата процедура по тестването и карантинирането се управлява от военните.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Израел на телефони: +972 547640089, +972 545954379 или на е-mail: [email protected].
Предпазливостта е най-важна
אנחנו נמצאים כעת במרחב אי ודאות.
זה מרחב לא פשוט להיות בו, אבל כולנו נחושים לשמור על ההישג האדיר שלנו מהדלתא – ישראל פתוחה עם כלכלה מתפקדת ומערכת חינוך פתוחה, זו העדיפות העליונה.
לשם כך נצטרך פיקוח הדוק מאוד על גבולות המדינה ולהתנהל בזהירות ובמינימום סיכונים.
— Naftali Bennett בנט (@naftalibennett)

Премиерът Нафтали Бенет сподели, че Израел би трябвало да бъде внимателен и да сведе до най-малко рисковете на фона на несигурността по отношение на новия вид на Omicron COVID-19.

" Ключът тук е нерешителност и минимални опасности, до момента в който не научим повече. Искаме да запазим голямото достижение на Израел по време на вълната Делта – отворен и работещ Израел, с функционираща стопанска система и дейна просветителна система с деца, които вървят на учебно заведение. Това е главният приоритет ", показва Бенет.

Израелският министър председател е разговарял с шефовете на Pfizer и Moderna в събота вечерта, както и с водещи здравни специалисти. Той приканва сънародниците си да се имунизират и да си слагат бустерна доза, даже в случай че са преболедували. Бенет предложи на преди празника Ханука, който стартира в неделя вечер.

" Особено в този момент, преди да избухне разновидността, това е тъкмо моментът да се ваксинирате. Това е опцията да отбраните фамилията си, децата си и себе си. Който не е имал бустерна доза, се отхвърля от жизненоважна отбрана в сериозен миг ", показва израелският министър председател.
Нови строги ограничения



Като спомагателна защитна мярка, държавното управление позволи на службата за вътрешна сигуност Шин Бет да следи инфектираните хора посредством специфична технология, употребена при започване на пандемията. Мярката ще се приложи по стеснен способ за малко време и единствено за инфектираните с Омикрон, увери министрите шефът на организацията Ронен Бар.

Досега в Израел е открит един случай и има съмнения за още 7. Сред евентуално инфектираните са и трима души, които скоро не са пътували в чужбина, което поражда опасения, че новият вид към този момент циркулира на израелска територия.

Заразеният случай неотдавна се е върнал от Малави, а четирите съмнителни случая са се върнали от пътувания в чужбина през последните дни. Трима от хипотетично инфектираните са били имунизирани, а останалите четирима са неимунизирани.

Пристигащите от високорискови страни в алената зона (включваща съвсем цяла Африка) ще бъдат сложени под карантина, в това число тези, които са били имунизирани или възобновени от COVID-19. Израелските управляващи не разрешиха пътуванията до тези страни, а техни жители нямат право да влизат на израелска територия.

Гражданите на Израел, които отпътуват за други региони, ще би трябвало публично да заявяват, че няма да отидат в страни от аления лист. Пътуването до рисковите страни или опитът за такова без особено позволение се санкционира с санкция от 5000 шекела (1570 долара).

Очаква се новите ограничавания да продължат най-малко няколко седмици, до момента в който управляващите схванат по-добре опасността, която съставлява разновидността Омикрон.

Въпреки високия % имунизирани през последните няколко дни инфектираните в страната се усилват. 508 души са били диагностицирани в петък, което съставлява 0,66% от 79 000 извършени теста. 167 души са приети в болница, от които 125 са в тежко положение.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР