Израел започна да изготвя карти на територии от Западния бряг,

...
Израел започна да изготвя карти на територии от Западния бряг,
Коментари Харесай

Израел чертае карти на Западния бряг според плана на Тръмп

Израел стартира да изготвя карти на територии от Западния бряг, които са съобразени с оферти от мирния проект на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи в събота министър председателят Бенямин Нетаняху.

Вече сме в разгара на процеса на картографиране на региона, който съгласно проекта на Тръмп ще стане част от страната Израел. Това няма да отнеме прекалено много време, съобщи Нетаняху по време на протест на предизборна акция в селището Маале Адумим.

Нетаняху сподели, че регионът ще включва всички израелски селища и долината на Йордания - територия, която и палестинците желаят в бъдеща страна.

Единствената карта, която може да бъде призната като карта на Палестина, е картата на палестинската страна по границите от 1967 година с Йерусалим като нейна столица, съобщи обаче Набил Абу Рдайна, представител на палестинския президент Махмуд Абас.

Перспективите за анексиите, които към този момент бяха необятно наказани, не са ясни.

Израел ще организира национални избори на 2 март, а Нетаняху, който е упрекнат в корупция, се надява да завоюва пети мандат. Понастоящем той оглавява държавно управление, чиито законови пълномощия да анексира територия към момента не са решени от правосъдните органи.

Преселниците съставляват част от дясната изборна база на Нетаняху и доста членове на неговия съдружен кабинет преглеждат Западния бряг като библейското сърце на еврейския народ.

Повечето страни считат израелските селища върху земя, завладяна във война, за нарушаване на интернационалното право. Тръмп промени политиката на Съединени американски щати, с цел да отдръпна сходни възражения.

Палестинците настояват, че обитаемоте места вършат една бъдеща страна нежизнеспособна. Израел цитира потребности от сигурност, както и древен и исторически връзки със земята, върху която са издигнати.

Планът на Тръмп планува двустранно решение с Израел и бъдеща палестинска страна, само че включва строги условия, които палестинците отхвърлят.

Планът дава на Израел огромна част от това, което от дълго време е търсил, в това число признание на Съединени американски щати на селища и израелски суверенитет над долината на Йордан. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР