Израел разкритикува Амнести интернешънъл като пристрастна, след като правозащитната организация

...
Израел разкритикува Амнести интернешънъл като пристрастна, след като правозащитната организация
Коментари Харесай

Израел критикува “Амнести интернешънъл“, че е антисемитска организация

Израел разкритикува " Амнести интернешънъл " като " пристрастна ", откакто правозащитната организация разгласява изказване, в което се споделя, че " с цялостна мощ не престават сериозните нарушавания на интернационалното филантропично право, в това число военните закононарушения, от страна на всички страни в спора ", заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Политико ".

" Амнести " прикани през вчерашния ден за " неотложно преустановяване на огъня от всички страни ". Нейният общоприет шеф Аниес Каламар съобщи в изказването, че " са нужни незабавни дейности за отбрана на цивилното население и попречване на по-нататъшни зашеметяващи равнища на човешко страдалчество ".

Но изказванието ѝ, че " всички страни " са направили " военни закононарушения ", провокира изострен отговор от страна на Израел.

Лиор Хаят, представител на израелското министерство на външните работи, съобщи пред " Политико ", че " Амнести Интернешънъл е антисемитска организация, която е пристрастна към Израел ", и добави, че " тя няма морално право да се показва за правозащитна организация ".

Хаят сподели също: " Мълчанието на организацията след зверствата, осъществени от терористите на " Хамас " на 7 октомври, когато бяха убити над 1400 израелци, в това число бебета, деца, дами и възрастни хора, и над 220 души бяха отвлечени в линията Газа, единствено потвърждава, че " Амнести интернешънъл " е пропагандна организация, работеща за терористите от " Хамас ". "

Според изказването на " Амнести интернешънъл " в линията Газа израелските въздушни удари са умъртвили повече от 6500 палестинци, в това число над 2700 деца.

" Амнести " беше подложена на критика и в първите дни на войната на Русия против Украйна, напомня " Политико ", като президентът Володимир Зеленски отхвърли отчет, в който се твърдеше, че военните тактики на Киев заплашват цивилни жители и нарушават интернационалното право. Зеленски тогава съобщи, че правозащитната организация " работи в интерес на Русия ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР