Израел разхлаби днес третата си карантина, въпреки големия брой новорегистрирани

...
Израел разхлаби днес третата си карантина, въпреки големия брой новорегистрирани
Коментари Харесай

Израел разхлабва третата карантина, въпреки многото нови случаи

Израел разхлаби през днешния ден третата си карантина, макар огромния брой новорегистрирани случаи на болест от ковид, съобщи ДПА.

Разпореждане, което забраняваше на хората да се придвижват единствено в радиус от 1 километър от вкъщи си, с което израелците не се съобразяваха доста, беше анулирано. На бизнесите беше разрешено да отворят още веднъж, само че клиентите все по този начин не могат да влизат в комерсиалните обекти. Забраната за домашни визити на хора отвън тесния фамилен кръг също беше анулирана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отворени бяха естествените резервати, извънградските вили също може да се посещават, само че без да се канят посетители. Единственото интернационално летище на Израел обаче остава значително затворено. Не е ясно по кое време и къде ще отворят още веднъж учебни заведения и детски градини.

Това става в изискванията на различия в обединението на премиера Бенямин Нетаняху сред неговата дясна партия Ликуд и центристката групировка " Синьо и бяло " на министъра на защитата Бени Ганц. Атмосферата на държавното съвещание предходната седмица беше изострена. Тогава Нетаняху упрекна Ганц, че заплашва живота на хората като упорства за прибързано разхлабване на рестриктивните мерки.

Бившият шеф щаб на израелската войска реагира яростно и сподели, че цялостен живот е защитавал живота на израелците. Той съобщи, че израелското общество е изтощено, а бизнесът рухва поради рестриктивните мерки, които са били в действие прекомерно дълго.

Според изследователския уебсайт " Нашият свят във обстоятелства ", Израел има най-голям брой новозаразени от всяка друга страна. Ефектът от имунизирането се нуждае от повече време, с цел да се прояви, евентуално поради нападателния английски вариант на COVID-19.

Над 5000 израелци са умряли до момента от затруднения, свързани с COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР