Израел отново въведе задължителното носене на маски за лице на

...
Израел отново въведе задължителното носене на маски за лице на
Коментари Харесай

Израел отново прави носенето на маски на закрито задължително

Израел още веднъж вкара наложителното носене на маски за лице на закрито в петък в опит да противодейства на възходящите равнища на коронавирусна зараза.

Мярката беше съвсем изцяло анулирана в средата на юни, само че от петък всички трябваше да носят маска за лице още веднъж на закрито, оповестиха от здравното министерство.

Хората са освободени от правилото единствено когато спортуват или вкъщи. Също по този начин не се отнася за дребни деца.

Министерството също по този начин предложи да се носи було за уста и нос по време на огромни събития навън като парада на гордостта, който се организира в Тел Авив в петък.

За първи път от април Израел записва над 100 всекидневно нови инфекции с Covid-19 в понеделник, множеството от които са от мощно заразния вид Delta на ковид, който беше открит за първи път в Индия.

Сред новозаразените са доста младежи, както и имунизирани хора. Ваксините оказват помощ на хората да не се разболеят съществено, даже в случай че са инфектирани с Covid-19.

Над 5,5 милиона израелци към този момент са получили един изстрел от коронавирусна ваксина, до момента в който към 5,2 милиона са получили втората си доза.

Устройството за имунизация в 9-милионната страна е доста сполучливо и е приветствано в интернационален проект.

Наскоро процентите на имунизация се забавиха, само че с повишаването на броя на случаите от ден на ден хора се имунизират още веднъж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР