Израел отменя изискването за здравен пропуск за коронавирус в редица

...
Израел отменя изискването за здравен пропуск за коронавирус в редица
Коментари Харесай

Израел отменя изискването за здравен пропуск при посещаване на много места

Израел анулира условието за здравен пропуск за ковид в редица заведения, в това число заведения за хранене, кина и хотели, заяви ДПА. Промяната влиза в действие от неделя и значи, че тези места още веднъж ще бъдат налични за хора, които не са имунизирани. Според смяната в политиката за битка с ковид, утвърдена през днешния ден от израелския кабинет, за огромни събития, като сватби или празненства, към момента ще се изисква доказателство за имунизация или преболедуване на COVID-19.

Освен това от неделя ще отпадне задължението да се прави тест за ковид при овакантяване на Израел. Пристигащите пасажери към момента би трябвало да показват доказателство за негативен резултат от теста.

През февруари 2021 година Израел стана една от първите страни в света, които вкараха скица за издаване на коронавирусен паспорт, прочут на локално равнище като зелен паспорт. Паспортът демонстрира доказателство за коронавирусния статус на обещано лице и се изискваше за влизане в доста предприятия и места за развлечения.

Експертите считат, че Израел е минал пика на вълната от разновидността Омикрон, която стартира през декември.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР