Израел отхвърли като грубо изопачаване обвиненията, отправени от Република Южна

...
Израел отхвърли като грубо изопачаване обвиненията, отправени от Република Южна
Коментари Харесай

Израел нарече грубо изопачаване обвиненията в геноцид пред Международния съд на ООН

Израел отхвърли като " жестоко изкривяване " обвиняванията, отправени от Република Южна Африка пред Международния съд на Организация на обединените нации, че военната интервенция в линията Газа е ръководена от страната акция за геноцид, целяща да унищожи палестинското население.

Южна Африка, през декември, изиска в петък от съдиите да наложат изключителни ограничения, с които да разпоредят на Израел неотложно да спре офанзивата.

Това става три месеца, откакто Тел Авив разгласи война на палестинската формация Хамас поради осъщественото от нейни членове масирано нахлуване, при което бяха убити 1200 поданици на Израел и отвлечени други 240. Хамас е определяна като терористична организация от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Израел и други страни.

Претория съобщи, че въздушната и наземната атака на Израел, опустошила огромна част от тесния крайбрежен анклав и лишила живота на повече от 23 000 души, по данни на здравните управляващи в Газа, е имала за цел да докара до " заличаване на популацията " на линията.

Международният съд е най-висшият юридически орган на Обединените народи. Създаден е през 1945 година, с цел да се занимава със разногласия сред страни. Не би трябвало да се бърка с Международния углавен съд, който преглежда каузи за военни закононарушения против физически лица.

Израел отхвърли обвиняванията в геноцид като неоснователни. Според отбрана им Южна Африка работи като представител на ислямистката организация " Хамас ", чиято цел е да унищожи Израел.

Военните дейности на Израел в Газа са акт на самоотбрана против " Хамас " и " други терористични организации ", съобщи правният консултант на израелското външно министерство Тал Бекер при започване на втория ден на съвещанията пред Световния съд.

Представената от Южна Африка интерпретация на събитията е " жестоко изопачена ". " Ако е имало актове на геноцид, те са били осъществени против Израел ", добави Бекер. Според него Израел не цели заличаването на един народ, а да отбрани един народ - своя.

Решенията на Международния съд са дефинитивни и не подлежат на обжалване, само че съдът няма по какъв начин да ги извърши. Конвенцията за геноцида от 1948 година, призната след всеобщите убийства на евреи по време на нацисткия Холокост, дефинира геноцида като " дейности, осъществени с желание да се унищожи напълно или отчасти дадена национална, етническа, расова или религиозна група ".

Израел постоянно бойкотира интернационалните съдилища и следствията на Организация на обединените нации, като твърди, че те са несправедливи и пристрастни. Но в символ на това какъв брой съществено гледат на случая, израелските водачи започнаха рядката стъпка да изпратят юридически екип на високо равнище, отбелязва АП.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР