Израел нанесе най-жестоките въздушни удари в 75-годишната история на конфликта

...
Израел нанесе най-жестоките въздушни удари в 75-годишната история на конфликта
Коментари Харесай

Ответен удар: Израел засипа Газа с ракети, цели квартали са изравнени със земята

Израел нанесе най-жестоките въздушни удари в 75-годишната история на спора си с палестинците в Ивицата Газа, като изравни със земята цели квартали, макар опасността на Хамас да екзекутира по един заложник за всеки ударен дом , оповестява Ройтерс.Израел даде обещание " мощно възмездие " , откакто въоръжени ислямисти вилняха в градовете му, оставяйки улиците осеяни с трупове в най-смъртоносната офанзива в историята на страната.Израел прикани стотици хиляди резервисти и сложи Газа, където живеят 2,3 млн. души, под цялостна блокада .

Израелски медии оповестиха, че жертвите на нападенията на Хамас в събота са достигнали 900 души - най-вече цивилни, убити в домове, на улицата или на танцово празненство в пустинята. Това е повече от предходните модерни набези на ислямисти, като се изключи 11 септември.Десетки израелци и някои чужденци бяха взети за заложници в Газа. Някои от тях бяха изведени на церемониал по улиците.Министерството на опазването на здравето на Газа заяви, че при ответните удари на Израел са починали минимум 770 души, а повече от 4000 са ранени. Въздушните удари, които към този момент са най-тежките до момента, се ускориха, раздрусаха земята и изсипаха колони от пушек и пламъци в утринното небе.

Организация на обединените нации заяви, че повече от 180 000 поданици на Газа са останали без дом , като доста от тях са се струпали на улиците или в учебните заведения. Бомбардировките са затворили пътищата за избавителните екипи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР