Израел и Мароко се съгласиха да нормализират отношенията си със

...
Израел и Мароко се съгласиха да нормализират отношенията си със
Коментари Харесай

Израел и Мароко се съгласиха да нормализират отношенията си

Израел и Мароко се съгласиха да възстановяват връзките си със съглашение, контрактувано благодарение на Съединени американски щати. По този метод Мароко става четвъртата арабска страна, подхванала сходна стъпка по отношение на Израел през последните четири месеца, съобщи Ройтерс.

От август насам съглашение за нормализиране на връзките с Израел реализираха и Обединените арабски емирства, Бахрейн и Судан.

Като част от съглашението сред Израел и Мароко американският президент Доналд Тръмп се съгласи да признае мароканския суверенните върху Западна Сахара, където от десетилетия има спор, противопоставящ Мароко против подкрепяното от Алжир отцепническо придвижване " Фронт Полисарио ", което желае да откри самостоятелна страна на тази територия.

Тръмп удостовери постигнатото съглашение в телефонен диалог с краля на Мароко Мохамед Шести, сподели върховен американски чиновник.

Споразумението планува Мароко да откри цялостни дипломатически връзки и да възобнови формалните контакти с Израел, да разреши директни полети, а също директни полети за и от Израел за всички израелци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР