Израел днес обвини Южна Африка, че използва Международния съд (МС),

...
Израел днес обвини Южна Африка, че използва Международния съд (МС),
Коментари Харесай

Израел: Южна Африка използва Световния съд в полза на Хамас

Израел през днешния ден упрекна Южна Африка, че употребява Международния съд (МС), с цел да помогне на ислямистката формация " Хамас ", откакто Претория още веднъж подаде искане до Министерски съвет да предприеме ограничения против Израел, съобщи Ройтерс.

" Южна Африка продължава да работи като юридическа ръка на " Хамас " в опит да подкопае присъщото право на Израел да пази себе си и своите жители и да освободи всички заложници ", съобщи министерството на външните работи на Израел.

" Многократните претенции за краткотрайни ограничения, отправени от Южна Африка за подкрепяне на " Хамас ", са следващо цинично потребление на Международния съд в Хага, който към този момент два пъти отхвърли неоснователните опити да се отхвърли правото и задължението на Израел за самозащита ", съобщи израелското дипломатическо ведомство.

Представители на Южна Африка не дадоха отговор незабавно на молбите на Ройтерс за коментар.

През януари Южна Африка изиска от Министерски съвет съд да разгласи, че Израел прави геноцид в Газа, и да подреди на Израел да спре военната си акция в Газа. Вместо това съдът излезе с по-общо предписание към Израел да се увери, че предотвратява актове на геноцид.

Сега Южна Африка желае от висшия съд на Организация на обединените нации да разпореди спомагателни ограничения против Израел, който съгласно нея нарушава към този момент въведените ограничения. Претория съобщи, че хората в Газа са изправени пред гладна гибел и изиска от съда да разпореди всички страни да прекратят военните дейности и да бъдат освободени всички заложници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Израел работи и ще продължи да работи в сходство с интернационалното право, в това число като улеснява даването на филантропична помощ на линията Газа, без значение от правосъдните процедури ", съобщи израелското министерство. " Призоваваме Международния съд да отхвърли изрично новото искане на представителите на " Хамас ". "

Войната в Газа беше провокирана от нападението на 7 октомври на " Хамас " против Южен Израел, при което починаха 1200 души и бяха взети 253 заложници, съгласно израелските данни. Оттогава при военната акция на Израел са убити над 30 000 палестинци, настояват здравните управляващи в Газа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР