Израел би обмислил кратки тактически паузи в боевете, които се

...
Израел би обмислил кратки тактически паузи в боевете, които се
Коментари Харесай

Израел би обмислил кратки паузи в боевете в Газа, но не и прекратяване на огъня

Израел би обмислил " къси тактически паузи " в боевете, които се водят в Ивицата Газа , с цел да улесни влизането на помощи или излизането на заложници. Това заяви министър председателят на страната Бенямин Нетаняху в понеделник, представен от Ройтерс. Той обаче отхвърли апелите за преустановяване на огъня.

Точно преди 1 месец паравоенната формация Хамас атакува Израел и умъртви 1400 души и отвлече над 200 други. Впоследствие на Хамас и стартира провеждането на военни дейности в Ивицата Газа. В понеделник Организация на обединените нации прикани за незабавно преустановяване на огъня.

Причина за това е филантропичната рецесия в Ивицата Газа, където живеят над 2 млн. души . По данни на управляващите в Газа, представени от Ройтерс, от началото на войната хиляди палестинци са изгубили живота си.

Както Израел, по този начин и Хамас отхвърлят възходящите апели за прекъсване на сраженията. Според Израел, с цел да се случи това, първо би трябвало да бъдат освободени заложниците. Хамас обаче споделя, че няма да ги освободи, нито ще спре сраженията, до момента в който Газа е обект на нахлуване.

Нетаняху заяви, че изцяло преустановяване на огъня би попречило на военните старания на Израел. Той обаче поддържа прекъсването на бойните дейности по филантропични аргументи според от събитията.

" Що се отнася до дребните тактически паузи - час тук, час там - имали сме ги и преди. Предполагам, че ще проверим събитията, с цел да дадем опция на филантропичната помощ да влезе или на нашите заложници, обособени заложници, да изоставен ", сподели Нетаняху пред ABC News в понеделник.

" Но не мисля, че ще има преустановяване на огъня ", сподели той.

В понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че Газа се трансформира в " гробище за деца " и прикани за незабавно преустановяване на огъня.

На 21 октомври в Газа започнаха да влизат - храни и медицински консумативи.

Миналата седмица за първи път беше позволено на хора с задгранични паспорти и ранени палестинци. Сред тях имаше и 36 българи, първите от които дойдоха в петък в София.

сред Израел и Хамас стартира на 7 октомври с против Израел. При нея починаха 1400 души, а над 240 бяха взети за заложници.

Израел отговори с въздушни удари, сухопътна атака и, която е под контрола на Хамас. До момента починалите палестинци са над 10000 по данни на локалното здравно министерство, което е под контрола на Хамас.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР