Изправени пред външни атаки - дезинформационни кампании, хибридни заплахи, финансиране

...
Изправени пред външни атаки - дезинформационни кампании, хибридни заплахи, финансиране
Коментари Харесай

Рафаел Глюксман: Дойде краят на европейската наивност

Изправени пред външни офанзиви - дезинформационни акции, хибридни закани, финансиране на антиевропейски политически партии и би трябвало да се надигнем против тях, споделя ръководителят на неотдавна Рафаел Глюксман споделя в. След като деликатно изследва случаите на дезинформация в Европейски Съюз, комисията ще излезе с рекомендации за смяна на законите, с които да бъдат предпазени европейските жители. Като съответни страни, от които идват такива закани, той показва Русия и Китай.

Глюксман, който е член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите акцентира, че в групата му има " смазващо болшинство " в поддръжка на тази комисия, макар несъгласието на някои негови сътрудници, в това число и от България , и тя ще свърши работата, за която е основана.

Запитан по какъв начин вижда ролята на новосъздадената комисия, Рафаел Глюксман разяснява:

" Това е знак за края на европейската доверчивост . Ние сме изправени пред външни офанзиви - дезинформационни акции, хибридни закани, финансиране на антиевропейски политически партии и би трябвало да се надигнем против тях. Досега единствено анализирахме намесата във всички избори и си казвахме: " Олеле, има съветска интервенция в акцията за Брекзит! Вижте какво вършат съветските служби с Лигата в Италия ", само че в никакъв случай не е имало общ метод по казуса в Европейския парламент. Първата ни отговорност е да сложим диагнозата за заканите, които тегнат върху нашите демокрации и на второ място - да създадем стратегия за законодателни промени, които ще разрешат на Европейски Съюз да се пази. "

Дезинформацията е в сърцевината на нашето безпокойствие и то освен когато става въпрос за " неприятна информация ", каквато постоянно е имало. Говорим за координирана акция, чиято цел е да заблуди публичното мнение в Европа, акцентира Рафаел Глюксман.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР