Изправени пред предизвикателството да показват колекциите си дигитално, дизайнерите не

...
Изправени пред предизвикателството да показват колекциите си дигитално, дизайнерите не
Коментари Харесай

Ванеса Редгрейв и нейните момичета в една завладяваща модна кампания

Изправени пред предизвикването да демонстрират сбирките си цифрово, дизайнерите не стопират да ни изненадват с забавни и вълнуващи планове. И в случай че има премия за най-хубаво показване на Седмицата на модата в, която тече сега, то сигурно бихме я дали на Роксанда Илинчич – сръбкинята, чиято марка Roksanda е основана в английската столица.

Освен фотосесия с сбирката, тя снима 3-минутен филм със заглавие Friday in February, в който основните функции са поверени на изумителната, щерка й Джоли Ричардсън и внучка й Дейзи Бевън. Той е сниман в красивия дом на актрисата в Съри, където трите прекарват следващия локдаун, а идиличната му атмосфера е допълнена от сантиментален сонет на, който рецитира самата Редгрейв във видеото.



Но по какъв начин успяваш да убедиш актрисата, притежател на „ Оскар “, и нейното семейство да се снимат в фешън филм в средата на пандемия? „ Случи се доста естествено “, споделя Роксанда. Докато обмисляла по какъв начин тъкмо да покаже сбирката си поради всички ограничавания, й писала Джоли Ричардсън, с която са приятелки от 2013 година когато дизайнерката основава рокля особено за нея за Met Gala.

„ Джоли загатна, че са с Ванеса и Дейзи в дома им и описа какво вълшебно време прекарват седмици наред дружно. Така се роди концепцията – да осезаем тези прелестни моменти. Нещо като спомен, който ще могат да гледат и след години. "  Как играят карти, пишат или разхождат кучетата си под зимното слънце – няма по-голямо ентусиазъм за Роксанда от споделените мигове сред тези невероятни девойки, с цел да покаже своите красиви женствени тоалети.



Освен това запечатват тези моменти без оператор и звукорежисьор. Използват само iPhone, с което филмът става още по-интимен и достоверен. „ Тъй като денят в този момент е къс, трябваше да стартираме рано, с цел да хванем утринната светлина, само че да бъдем там и да работим с Ванеса и Джоли, беше съвсем сюрреалистично. “

Илинчич се концентрира от ден на ден върху смисъла на облеклата и по какъв начин те могат да донесат повече наслада, хубост и оптимизъм в днешните времена. Самата тя се връща към спомените си, миговете, прекарани със своите баба и дядо. Спомня си кухненската маса на баба й със запалена свещ, плодове и цветя и всичко това оживява в приказните рокли с принтове в сбирката. Именно тази женственост, оптимизъм и чувство за безвремие харесват Ванеса, Джоли и Дейзи в облеклата на Роксанда, която добавя: „ Има такива мигове в живота, които са толкоз скъпи и толкоз значими. “ И всичките те съумяват да ни ги покажат в този хубав 3-минутен филм.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР