Ако готвим редовно вкъщи, няма как да не са ни

...
Ако готвим редовно вкъщи, няма как да не са ни
Коментари Харесай

Как най-ефективно да почистим мазните петна в кухнята

Ако готвим постоянно у дома, няма по какъв начин да не са ни правили усещане пръските лой, които полепват по печката, плочките и плотовете в кухнята, когато използваме котлоните или скарата. А в случай че пък сме измежду хората, които оставят почистването за края на седмицата, не би трябвало да сме сюрпризирани, че до тогава към този момент мазните петна са се натрупали, втвърдили и е още по-трудно да се отървем от тях.
 Как да почистим дома си с наслойка от кафе
Как да почистим дома си с наслойка от кафе

Както в кухнята, по този начин и в хола

За случаите, в които кухненската хартия, гъба, забрадка и препарат не оказват помощ, е необходим по-ефективен способ. Ето по какъв начин в няколко стъпки можем най-добре да отстраним упоритите петна от лой.

Първата ни работа е да избършем кухненските повърхности както нормално го вършим. По този метод ще се отървем от по-лесните за унищожаване петна и нечистотия и ще останат единствено най-упоритите. Именно върху тях се фокусираме по-късно.

Добре е да съобразим по какъв начин ще почистим другите повърхности от мазнината съгласно материала, от който са направени - да вземем за пример дърво или мрамор. Разбира се, би трябвало и да се въоръжим с подобаващи принадлежности за почистването им - те могат да бъдат парцал или забрадка, гъба, четка и даже четка за зъби и памучни тампончета за по-детайлните и характерни сектори.
 Снимка 668194

Предварителното избърсване на повърхностите с топла вода може да улесни отстраняването на засъхналите петна, защото ги размеква. След това към този момент може да се захванем с главната част от почистването, за която ще ни бъде нужен и ефикасен препарат. А подобен можем да си създадем и сами. Ето няколко разновидността от LifeHacker.
Спрей за обезмасляване, изработен от оцет, и кастилски сапун. Спрей в бутилка, изработен от две супени лъжици лимонена киселина на прахуляк и една чаша гореща вода. Скраб срещу петна, изработен от сол и оцет, смесени до приемането на паста.  Нещата, които не трябва да чистим с ябълков оцет
Нещата, които не трябва да чистим с ябълков оцет

Киселината не е подобаваща за всичко

Вариант е също по този начин да използваме и препарата за съдове, който използваме. Макар и да е предопределен за отстраняването на мазнината от чиниите, може да ни свърши работа и за повърхностите в кухнята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР