Изправени пред нарастващ приток на мигранти от Централна Америка, властите

...
Изправени пред нарастващ приток на мигранти от Централна Америка, властите
Коментари Харесай

Мексико създава ограничителен  пояс срещу мигранти от  Централна Америка 

Изправени пред възходящ приток на мигранти от Централна Америка, управляващите в Мексико възнамеряват да открият "ограничителен пояс " в най-тесния и най-лесен за управление регион в южната част на страната, заяви почитан представител на държавното управление, представен от Асошиейтед прес.

Секретарят на министерството на вътрешните работи Олга Санчес Кордеро сподели, че ситуацията е усложнено от колона от към 2500 мигранти, които са се насочили на север. Тя с изключение на изрази опасения, че в Хондурас се оформя доста по-голяма мигрантска група.

"Ще сложим миграционни уреди на федералната полиция и Гражданска отбрана, в сходство и в съдействие сред всички държавни организации по метод, който основава ограничаване в Истмус и Теуантепек ", съобщи Кордеро.

Високопоставената мексиканска служителка заяви това през вчерашния ден - ден откакто се срещна с американския министър на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, отбелязва АП.

Кордеро не даде повече детайлности по какъв начин ще бъдат ситуирани мексиканските федерални сили, само че акцентира, че това не значи милитаризиране на границата с Гватемала.

Вчера министърката на вътрешната сигурност на Съединени американски щати беше в Хондурас за среща с представители на централноамерикански страни.

Нова мигрантска колона от 2500 души, основно от Никарагуа, Куба, Салвадор, Хондурас и Гватемала, минава тази седмица през южната част на Мексико по посока на границата със Съединени американски щати. Тези мигранти обаче не срещат същия топъл банкет като предходни сходни колони, отбелязва АП.

Активисти споделиха, че мексиканското държавно управление се пробва да отклони мигрантите или да не им разреши да доближат до Съединени американски щати, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР