Изправен пред увеличаване на случаите на заразени с коронавируса, Израел

...
Изправен пред увеличаване на случаите на заразени с коронавируса, Израел
Коментари Харесай

Израел затяга противоепидемичните мерки

Изправен пред увеличение на случаите на инфектирани с ковид, Израел ускори ограничаващите ограничения и разшири потреблението на по този начин наречените зелен пропуск за съвсем всички сфери на публичния живот, съобщи ДПА, цитирайки решение на държавното управление.

Всички израелски жители на и над 3-годишна възраст ще би трябвало от идната сряда да покажат уверение, че са имунизирани, преболедували са или имат негативен тест, с цел да могат да посещават спортни и културни събития, фитнеси, заведения за хранене и конференции. В събития в закрити пространства без седящи места може да вземат участие до 1000 души, а в събития навън - до 5000 души. Броят на участниците в частни събирания е стеснен до 50 на закрито и 100 навън.

От понеделник в магазини с над 100 квадратни метра комерсиална повърхност ще се позволява по един клиент на 7 квадратни метра.

Зеленият пропуск, който улесни живота на виксинираните и преболедувалите, бе въведен в Израел през февруари. Повече от 58 на 100 от израелското население, което е към 9,4 милиона, са изцяло имунизирани. Израел е първата страна в света, почнала да предлага на хората над 60 години трета имунизационна доза. Досега от тази опция са се възползвали над 600 000 души, сочат данни на държавното управление.

Увеличаването на коронавирусните инфекции значително се ускори от началото на юни. Вчера министерството на опазването на здравето заяви за нови 5 755 инфектирани от предходния ден. В същото време броят на съществено болните пациенти за първи път от края на март доближи 400 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР