Изпращаме топъл месец. И ако това продължи и ноември, а

...
Изпращаме топъл месец. И ако това продължи и ноември, а
Коментари Харесай

Времето полудя! Проф. Рачев смълча народа: Ако това продължи, ще е исторически рекорд за България

Изпращаме топъл месец. И в случай че това продължи и ноември, а и декември, това значи, че тази година може да се окаже най-топлата в метеорологичната история на България.
Вървим към доста, доста топло, а по кое време ще вали сняг… ще вали… в миналото. Така стартира прогнозата си за времето проф. Георги Рачев тази заран в ефира на bTV.
Погледнете това голямо животно, този циклон – поради него ще духат пагубни ветрове в цяла Западна Европа – Англия, Франция, Дания… и несъмнено този проблем ще влезе в новините. А ние ще си останем в топлото, единствено ще стане по-валежно, изключително в четвъртък.
По-обилни превалявания ще има в източната част на България. Ще окаже въздействие и в събота, и в неделя в България. Като цяло октомври си отива доста изсъхнал, добави още фамозният климатолог в типичния си живописен изказ.
В София температурите са много високи. Не знам какъв брой хора ще отидат да гласоподават в неделя в столицата, ще бъде забавно с тези 30% от 30%, малко станахме като в Швейцария – малко хора гласоподават, а другите се съгласяват с тяхното мнение, само че в неделя следобяд в София има дребна възможност да вали. Дъждът ще е в събота съвсем в цяла България.
Във Варна също ще бъде много топло. Така се обрисува най-малко до 7-8-ми ноември, когато ще има едно захлаждане – ще бъде 12-17 градуса, в случай че това може да се назова захлаждане за този интервал от годината, само че по този начин или другояче това са малко по-нормални температури за ноември.
Що се отнася до Плевен, където, знаем, хората страдат от воден режим, за жалост не мога да развеселявам доста плевенчани. Там би трябвало да вали по-дълго, с цел да се прекъсне засушаването. Но ще превали, въпреки всичко.
Като цяло цяла Европа е в алено, над нормата. И ние попадаме включително. И това е и за ноември, и за декември, даже за януари, за шест месеца напред. Код алено! Не знам какво ще вършим с този нагнетен газ, толкоз топло ще бъде.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР