Изпращаме мандат 2019-2023, който беше най-динамичният и най-трудният мандат за

...
Изпращаме мандат 2019-2023, който беше най-динамичният и най-трудният мандат за
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на НСОРБ: Изпращаме най-трудния мандат за местните власти в последните 30 години

Изпращаме мандат 2019-2023, който беше най-динамичният и най-трудният мандат за локалните управляващи в България в последните 30 години. Това сподели по Радио " Фокус " Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините на Република България (НСОРБ).
 
По думите й към момента не са забравени спомените от пандемията: " Това беше в действителност доста мъчно начало на миналия мандат. Преживяхме и доста други рецесии и турбуленции. Освен пандемията COVID-19, войната в Украйна, икономическата рецесия и вътрешнополитическата неустойчивост, която имаме в България през последните няколко години. И всяко едно от тези условия изискваше от общините оптималната готовност на локално равнище по този начин, че нито една от системите, които общините ръководят, да не пострада. Изпращаме мандата с задоволство, че макар всички компликации, общините съумяха да останат постоянна, устойчива власт в страната, резервираха своята диалогичност на локално равнище със своите жители, в общинските препоръки и редом с това натрупаха огромен опит в ръководството на рецесии ", разяснява Георгиева.
 
Според изпълнителният шеф на НСОРБ удовлетвореността идва от обстоятелството, че макар компликациите,  всички жители, които са имали потребност от помощ, са получили такава: " Бяхме на мястото си във всеки един миг, до всеки един жител, който се нуждае от нашата поддръжка. Успяхме да преодолеем всички компликации, които породи и инфлацията, и икономическата рецесия, и вътрешнополитическата неустойчивост, и макар че две години работихме без признат бюджет на страната, общинските услуги и общинските действия действаха и не престават да действат обикновено ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР