Използването на кучета за откриване на заразени с коронавирус на

...
Използването на кучета за откриване на заразени с коронавирус на
Коментари Харесай

Кучета търсят вируса - страхотни резултати

Използването на кучета за разкриване на инфектирани с ковид на летището в Хелзинки дава фантастични резултати. Това увери за " Спутник " изследователката Анна Хиелм-Бьоркман от Хелзинкския университет.

" Първите резултати са фантастични. Кучетата откриват COVID-19 с огромен триумф. Впечатляващо е какъв брой бързо се учат и привикват с новата миризма ", съобщи тя.

Хиелм-Бьоркман акцентира, че кучетата, участващи в плана, койо е първи по рода си в света, не са полицейски, а елементарни домашни любимци.

Установи се, че кучетата елементарно откриват ковид, бързо се учат и резултатите са положителни. Въпреки това образованието за разкриване на каронавируса зависи от всяко съответно животно, разясни изследователката и добави, че курсът на образование варира сред няколко часа и няколко месеца .

Основното преимущество на метода е, че кучетата са способни да откриват вируса от доста по-малки проби по отношение на нужните за PCR тест, както и за доста по-кратко време спрямо резултатите от лабораториите.

Хиелм-Бьоркман разясни, че за четириногите няма никаква заплаха при присъединяване им в плана, защото не се заразяват с новия ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР