Изплувалият вчера миноподобен обект на брега на морето в Поморие

...
Изплувалият вчера миноподобен обект на брега на морето в Поморие
Коментари Харесай

Командирът на ВМС: Изплувалият боеприпас на брега в Поморие е напълно безопасен


Изплувалият през вчерашния ден миноподобен обект на брега на морето в Поморие е изцяло безвреден. Става въпрос за стартови мотор за противовъздушна ракета на комплекс Панцир-2. На мястото е изпратен екип, който е прибрал боеприпаса.

До този миг сме намирали два такива обекта, както и няколко разнообразни модификации на сходни стартови мотори от други ракети. Те не съставляват заплаха, нямат взривно вещество.

Това сподели пред публицисти на борда на фрегата " Верни " командирът на Военноморските сили (ВМС) у нас контрадмирал Кирил Михайлов. Той посочи, че тези обекти са резултат от военните дейности, които се водят на територията на Украйна.

Контрадмирал Кирил Михайлов съобщи, че до момента са осъществени инспекции по 30 сигнала в Черно море.

" За благополучие единствено един от тях беше същински. Това обаче не понижава заплахата от мини в Черно море, защото такива са употребявани и при неприятно време и има заплаха някои от тях да се скъсат от помпената верига, само че не бих споделил, че има заплаха за хората, които плажуват на брега ", уточни той.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сподели, че се прави всичко допустимо да се обезпечи естествената икономическа и туристическа активност в рамките на нашите териториални води и икономическата ни зона.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР