Изплащането на пенсиите за месеца ще се извърши от днес

...
Изплащането на пенсиите за месеца ще се извърши от днес
Коментари Харесай

Пенсионерите в дива радост, кое е най-новото от НОИ

Изплащането на пенсиите за месеца ще се извърши от през днешния ден до 20 юни. Преводите на сумите за сегашния месец по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени през днешния ден, осведомиха от Националния застрахователен институт (НОИ).

На интернет страницата на ведомството към този момент има нова електронна услуга, обвързвана с правото на лицата да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия и/или на добавката за непозната помощ и след приключването на периода на експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК за времето до издаването на ново такова, ако е налице закъснение в здравната експертиза при преосвидетелстването им.
-->
Чрез „ Справка за получени данни от Министерство на здравеопазването/РЗИ по Закона за здравето/ПЗР на ЗИД на Закона за хората с увреждания “ пенсионерите могат в действително време да се осведомят дали за тях към Национален осигурителен институт има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на здравната експертиза, показват от института.

Ако лицата, за които е постъпила информация по този ред, дават отговор на плануваните законови условия, електронната информация ще съдържа данни и за периода на продълженото погашение, както и за подлежащата на погашение сума за времето от прекъсването на заплащането до неговото следващо възобновяване, прецизират още от Национален осигурителен институт.

Електронната услуга е налична през рубрика
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР