Изпитват технологията на 50 добичета в Обединеното кралство5G технологията обещава

...
Изпитват технологията на 50 добичета в Обединеното кралство5G технологията обещава
Коментари Харесай

Крави са сред първите потребители на 5G

Изпитват технологията на 50 добичета в Обединеното кралство

5G технологията дава обещание развиване на… „ интернет на животните “ (източник: Agri-EPI Centre)

Десетки английски крави към този момент употребяват мрежова технология от пето потомство (5G). Пилотният план в няколко села на Острова цели да изследва преимуществата на предаването на данни от сензори, сложени на животните, по 5G мрежа.

Технологията 5G покачва освен скоростта на предаване на данни през мобилните мрежи, само че и разкрива нови благоприятни условия за развиване на интернет на нещата. В случая, става въпрос за… интернет на животните.

Компанията Cisco Systems, която създава инфраструктура за 5G мрежи, е построила тестващи 5G щандове в три селски региона на Обединеното кралство по план, финансиран от държавното управление, заяви Ройтерс.

В центъра за селскостопанско инженерство Agri-EPI Centre, ситуиран в югозападната част на кралството, кравите са едни от първите консуматори на 5G. Около 50 добичета от общо 180 в стадото са снабдени с ушни датчици за здравен мониторинг и интелигентни нашийници с 5G връзки, които управляват роботизирана доилна система.

Когато кравата е подготвена за доене, тя се доближава към портата на доилната платформа, която се отваря автоматизирано. Устройство разпознава кравата за тъкмо фиксиране на доилната машина. Твърди се, че приспособленията не повреждат кравите, а наблюдението им разрешава бързо разкриване на признаци за нарушавания.
още по тематиката
Според уредниците, с сходни тествания ще бъдат оценени изгодите от предаването на данни от датчиците през 5G мрежа, вместо посредством PC-тата на фермата и относително бавната широколентова връзка.

Фермата, основана от центъра Agri-EPI с поддръжката на Британската организация за нововъведения, употребява и други напреднали технологии, в това число автоматизирани четки, които стартират да се въртят, когато кравата се отърка в тях, щори, следени от индикаторите за времето на открито, и умна система за хранене.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР