Изпитващото финансови затруднения венецуелско правителство може да загуби консулството си

...
Изпитващото финансови затруднения венецуелско правителство може да загуби консулството си
Коментари Харесай

Венецуелското консулство в Маями може да бъде изхвърлено заради неплатени наеми

Изпитващото финансови усложнения венецуелско държавно управление може да загуби консулството си в Маями, което не е плащало наема си от август, заяви Асошиейтед прес.

Искането Венецуела да опразни постройката е подадено на 15 февруари в съд в Маями-Дейд. Според притежателя, който строи и най-високия небостъргач в Маями - Панорама тауър, Каракас дължи 142 119 $ за неплатени наеми.

Възможното изпъждане от постройката на консулството е огромен удар за венецуелското държавно управление, което беше притежател на постройката до 2005 година, когато тя беше продадена за 70 милиона. На 14 февруари президентът Николас Мадуро съобщи, че консулството, което беше затворено от 2012 година, ще възобнови работа, с цел да улесни гласуването на президентските избори, планувани за 22 април.

" Фактът, че Венецуела не може да събере даже толкоз дребна сума, ви демонстрира в какво тежко положение е ", декларира Рус Дален, вложител от Маями, специализиращ във венецуелски скъпи бумаги.

В края на предходната година венецуелските дипломатически представителства по света получиха разпореждане да затегнат коланите и да предоговорят наемите, демонстрира паметна записка на външното министерство, до която АП е получила достъп. Дипломати в няколко страни се оплакват, че от месеци не са получавали заплати, оповестява организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР