Изпитите след 4, 7 и 10 клас ще изглеждат по

...
Изпитите след 4, 7 и 10 клас ще изглеждат по
Коментари Харесай

Нови изпити в 4, 7 и 10 клас

Изпитите след 4, 7 и 10 клас ще наподобяват по нов метод след две години, заяви просветният министър Красимир Вълчев.
Те към този момент ще бъдат интегрирани проби, които ще включват въпроси от няколко предмета. В седми клас да вземем за пример към настоящия тест по български език и литература ще бъдат добавени въпроси от други филантропични предмети. Към математиката - от естествените науки. Моделът им занапред ще се създава, само че ще остане задачата да се сътвори текст. Все още не се знае дали това ще бъде преразказ, какъвто пишат сегашните седмокласници.
При матурите след 12 клас ще бъде вдигната летвата за тройка, както и за останалите оценки. Тази смяна ще важи за учениците, които сега са в десети клас. Тройка сега се написа при 23 на 100 успеваемост, а ще се вдигне до 30 на 100. Тъй като не се знае каква ще бъде скалата, към момента не може да се каже колко точки ще носят те. Тъй като зрелостниците в,11 и 12 клас към този момент ще се профилират, втората матура ще бъде по профилиращ предмет.
Въвежда се нов предмет - цифрови технологии и креативност. Освен това се усилват часовете в прогимназията. В пети и шести клас се усилва математиката с половин час седмично. В шести - география също с половин час. Предметът околен свят още веднъж ще се споделя родинознанние.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР