Изпълнителният директор на ТВ Европа Георги Харизанов: За нас е

...
Изпълнителният директор на ТВ Европа Георги Харизанов: За нас е
Коментари Харесай

Телевизия "Европа" купи радио "Новините днес"

Изпълнителният шеф на ТВ Европа Георги Харизанов: " За нас е значимо да влезем и в колите на хората и по този начин през радио ефира да разтеглим въздействието на следобедния блок на телевизия " Европа "

© Надежда Чипева Още по тематиката
Георги Харизанов е новият изпълнителен шеф на тв " Европа "

Той е поканен от притежателя на медиата - оръжейния търговец Добрин Иванов, който през лятото оказа помощ на Пеевски и страната в борбата за завладяване на " Дунарит "
20 ное 2017
Конфликтът сред bTV и Гергов: епизод две

Телевизията освободи изпълнителния шеф на радиогрупата си Васил Димитров
2 юни 2017 " Телевизия Европа " придобива радио " Новините в този момент ", благосъстоятелност на близката до медийния съветник Красимир Гергов " Оберон Радио Макс ". Това заяви самата телевизия на уеб страницата си без доста елементи. Според източници на " Капитал " от пазара обект на договорката са честотата на радиото, което излъчва единствено в София, името, дребния екип и предавателя, като договорката е за близо 100 хиляди лева

Това е второто медийно придобиване в границите на няколко месеца, което прави новият притежател на " Европа " Добрин Иванов. Първо той купи 100% от малкия екран от някогашни и притежател Емил Стоянов в края на предходната година. Името на Иванов се появи последно през лятото на 2017 година към опита на страната да национализира " Дунарит ".

Защо и е на " Европа " радио

След договорката медията ще промени името си на - " Радио Европа – Новините в този момент ". Пред " Капитал " изпълнителния шеф на телевизия " Европа " Георги Харизанов не разяснява цената на която е добито радиото защото информацията е комерсиална загадка. " С актуализирана програмна скица, синхронизирана с телевизионното наличие, радиото ще стартира да излъчва доникъде на април. До края на май студиото на радиото ще се реалокира в постройката на малкия екран на " Симеоновско шосе ", сподели пред Капитал Харизанов. Той посочи, че към този момент огромна част от постройката на малкия екран е нейна благосъстоятелност. До наскоро тя беше на някогашния притежател на " Европа " Емил Стоянов.

Заместник-председателят на Института за дясна политика и някогашен началник на " Напоителни системи " Георги Харизанов пое ръководството на телевизия " Европа " през ноември предходната година.

Моделът при който ефирен канал развива като част от групата и радио не е нов за пазара. От години по този метод работят bTV с bTV Radio и " Нова тв " с радио Nova News. " Искаме да сме по-близо до модела на bTV Radio. Да излъчваме повече вести, разбори и потребна информация, а не да запълваме програмата с музика ", изясни Георги Харизанов.

Купувачът на " Новините в този момент ", ТВ Европа, твърди, че сливането ще обезпечи на радио аудиторията достъп в действително време до новините и публицистиката на малкия екран. " Този тип съдействие сред телевизия и радио в последните няколко години несъмнено сподели, че е сполучлив метод за увеличение обсега на публиките както на радио, по този начин и на телевизионните канали ", се твърди в известието на малкия екран. Според придобиващата страна, слушането на радио стратегии в колите в София е увеличено в пъти и сходен тип симбиоза на лъчение доближава до доста слушатели в трафика на огромния град.

След придобиването на радиото, ще има опция " публицистиката на ТВ Европа ще се съчетае с динамичния формат на радио " Новините в този момент ", настояват от медиата. Те имат вяра, че ще се породи положително съдействие сред радио екипът, в който влизат публицистите: Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова и телевизионния екип: Георги Коритаров, Николай Лефеджиев, Ани Балджиян, Димитър Вучев, Кузман Илиев, Владимир Сиркаров, Антон Тодоров.

" Европа " ще възвърне и икономическото предаване от предишното, което се излъчваше по Българска национална телевизия " Плюс минус ". " Уредил съм въпроса за потребление на марката със притежателите й ", изясни Георги Харизанов.

Плановете на двете медийни групи са за разширение на покритието на " Радио Европа – Новините в този момент " посредством присъединяване в състезания за лицензии и придобиване на съществуващи радио канали в страната там където са останали свободни.

Новинарските излъчвания на " Радио Европа-Новините в този момент " ще продължат да се излъчват във всички градове, покривани от сигнала на радиостанциите Fresh, FM+, Z Rock и Melody, които са част от " Оберон Радио Макс " (продавачът на " Новините през днешния ден " ). Радиогрупата има над 40 предавателя в страната.

Кой стои зад радио " Новините през днешния ден "

Радио " Новините в този момент ", стартира да излъчва програмата си през октомври 2017 година на мястото на музикалното рок радио Star FM. То бе показано като първото talk радио с 24-часовата си стратегия, състояща се от вести и осведомителни излъчвания. " Новините в този момент " е част от групата " Оберон Радио Макс " към която са още радиостанциите: FM+, Fresh, Melody и ZRock. Радио Melody дълго време бе част от групата на bTV Radio, само че от април предходната година излезе от портфолиото на медиата. От малкия екран тогава обясниха, че то е отпаднало от групата защото не е било реализирано съглашение с линцензодържателя. С други думи, bTV е употребила честотата на радиото чартърен и е плащала такса за това.

" Оберон Радио Макс " е благосъстоятелност на " Алмеа " ЕООД, демонстрира информация в Търговския указател. Неин притежател и шеф е Мартин Анев Илиев. Управители на " Оберон " са Шинто Меламед и Васил Димитров - някогашният изпълнителния шеф на радиогрупата на bTV. Именно името на Димитров свързва радиогрупата с Красимир Гергов.

През годините Димитров също е бил одобряван за непосредствен до Красимир Гергов. Първо, тъй като кариерата му стартира през 1992 година в рекламна организация " Крес " на Гергов, където работи като медия шеф. А втората връзка е " Кантус фирмус " АД. Васил Димитров е съсобственик и шеф на сдружението. Днес в регистрите Гергов не участва като акционер в сдружението, само че през 2009 година той бе проверяван от комисията по досиетата за връзки със службите на комунистическия режим точно като притежател на " Кантус фирмус " АД поради " Класик ФМ радио " АД.

Собственикът на ТВ Европа

Едноличен притежател на капитала на телевизия Европа " от юни 2017 година е Добрин Иванов. Той обаче влиза в малкия екран с дял от 40% още през юли 2015 година Останалите 60% се държат от " Бета 1 " АД ръководена от Станислав Горановски. Предишния притежател на медиата Емил Стоянов напуща поста си на ръководител на управителния й съвет през септември 2016 година, откакто ръководи малкия екран 16 години.

Името на Добрин Иванов се появи последно през лятото на 2017 година към опита на страната да национализира " Дунарит ". Неговата компания " Дипи " закупи от свързаната с Делян Пеевски Viafot Limited взимане от оръжейния цех, което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ, против заричане да му бъде платено с активи на банката, които към този момент са били предлагани на търгове, само че не се е намерил покупател. В края на предходната година по тази линия компанията му закупи част от някогашната постройка на КТБ на столичния бул. Цар Борис III.

Добрин Иванов преди години стана прочут с упоритостите си за градежи на Иракли. Той е притежател и на " Емона 2000 ", която има бизнес със заведения и заведения за хранене и през 2016 година е имала личен състав от 78 души. Отчетът на сдружението е чудноват - то работи на голяма загуба: да вземем за пример за предходната година приходите са били 846 хиляди лева, а разноските - 3.2 млн. лева, през 2015 година постъпленията са 695 хиляди лева, а разноските - 2 млн. лева Компанията има активи за 23 млн. лева, като земята е оценена на съвсем 4 млн. лева, а незавършеното произвеждане (вероятно сграда) - на 10 млн. лева

Иванов има връзка и с военния бранш, той държи 90% от " Трансмобил ", която взе участие в секторното съдружие на оръжейните компании и за 2016 година година има оборот над 50 млн. лева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР