Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев беше гост в предаването

...
Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев беше гост в предаването
Коментари Харесай

Новият директор на ЦСКА се изгаври с Левски, опъна ушите на Сектор Г и разкри какво иде утре за куба

Изпълнителният шеф на ЦСКА Стоян Орманджиев беше посетител в предаването „ Арена спорт “ по Българска национална телевизия. Той разяснява настоящите събития към „ армейците “, както и тематиката за новия стадион.
„ Изминаха два шеметни месеца за мен в ЦСКА. Не ми беше доста непознато и мъчно да се впиша в клуба. Знаете, че моята фамилия в исторически проект е обвързвана с „ армейците “. Бях доста добре признат в тима и отново споделям – тези два месеца в клуба бяха, колкото вълнуващи и приятни, толкоз и виновни.
Някои тимове не могат да си намерят и един изпълнителен шеф, а пък ние имаме двама. С Филип Филипов се познаваме от дълго време. Той доста ми оказва помощ, като ме вкарва в тези ежедневни неща, които за него към този момент са станали рутина. Ние сме с разпределени задания. Ето – през днешния ден аз съм тук, а на следващия ден той ще бъде на една доста значима конференция, която почитателите чакат с огромен интерес, за новия стадион. Има задоволително задания за всички. Едно от главните неща, които вършим дружно е да бъдем на тренировките на тима, а през днешния ден ще ни видите и на стадиона в Благоевград.
През последната седмица претърпяхме много рецензии като клуб и дръзвам да настоявам, че много от тях бяха безусловно справедливи. Но едно от хубавите неща, които желая да кажа е, че този мач с Пирин се явява историческа опция за ЦСКА да реализира 10-та поредна победа като посетител. Знаете и с кой тим е идващия мач, тъй че борбата във всеки дуел е доста значима.
Дали ЦСКА ще издържи на натиска на Лудогорец? Ами това е в ДНК-то на ЦСКА – да не се поддава по никакъв метод на напрежението, а в противен случай – напрежението да се трансформира в мотивация. Аз постоянно участвам на тренировките и виждам, че настроението във футболистите е много положително. Надявам се доста добре да осъзнават каква опция имат. Ако погледнем и няколко сезона обратно – ЦСКА в никакъв случай не е имал толкоз доста точки след 26-ия кръг. Дори и тимът, който е ставал първенец, също не е набирал толкоз доста точки. Така че, когато има и негативи, те се споделят, само че би трябвало да се споделят и позитивните неща.
Изключително значимо е ЦСКА да държи ориста си в своите ръце. А това значи ние да бъдем водачи и да дефинираме какъв ще бъде развоя в нашите дуели. В плейофите има голямо значение да завършиш преди всичко, тъй като най-малкото приемаш втория тим вкъщи, което за нас ще бъде извънредно значимо. Аз съм уверен, че борбата ще се води до последния кръг и такова би трябвало да бъде настроението и на самите футболисти. Всеки мач е извънредно сложен и би трябвало да подходим съществено към всеки. Всеки играе против нас пределно стимулиран, а по този начин и би трябвало да бъде.
Готови сме за безусловно всичко. ЦСКА през годините е понасял доста удари под кръста, само че в един миг може би би трябвало да изградиш имунитет. Надявам се, че към този момент има построен подобен. Това също е една от дилемите, върху които би трябвало да се работи.
Мястото на почитателите е на стадиона. На стадиона би трябвало да има място за безусловно всички почитатели. Дали си ултрас, дали си от по-спокойните почитателите, дали искаш да отидеш със фамилията си на мач, би трябвало да има място за всички. На никой не му е прелестно да вижда грозни подиуми по трибуните, на никой не му е прелестно и да вижда празни игрища. Нашите почитатели са страхотни и направиха няколко невероятни хореографии, само че желая да кажа, че това, което се случи на стадиона на Славия е безусловно недопустимо. Това е най-лошата реклама, която може да се направи на футбола. По този метод отблъскваме естествени хора да отидат на стадиона.
Отпадането за Купата на България на 1/4-финала при всички положения е неприятен резултат за ЦСКА. Аз бях доста обезпокоен от този мач с Черно море. Техният тим е много твърд, играе един футбол, който е много сложен за съперниците, изключително в случай че не успееш да вкараш мача в твоята посока, както се и случи с нас. Така ни се разви дуелът, че допуснахме два гола от наши неточности и се събудихме прекомерно късно. Проблем, който го има освен в този дуел. Въпросът е, че за Купата, когато загубиш и с този формат, който е единствено в един мач – просто отпадаш. Рано отпаднахме за Купата, само че съгласно мен това подейства отрезвително на футболистите. Да – мачът с Левски не беше най-хубавото доказателство, само че занапред ще се види, че когато си пределно стимулиран и мобилизиран, постоянно можеш да покажеш едно по-добро лице.
Мачът с Левски си мисля, че двата тима се пробваха най-много да обезвреждат мощните страни на съперника и по тази причина се получи не толкоз прелестен дуел за гледане. В последна сметка, когато си изиграл един подобен мач, всичко може да се случи. Визирам обстановката с дузпата и пропуща. По-притеснителното за мен беше, че тази хубава атмосфера, която почитателите сътвориха по трибуните, те заслужаваха да видят една по-добра продукция. Трябваше да бъдем малко по-настоятелни в предни позиции. Аз одобрявам този мач, че все едно сме взели една точка за загуба.
Не ми се желае да задминавам събитията и да споделям какво ще се случи на следващия ден на конференцията. Тече доста сериозна подготовка за на следващия ден. Там ще бъде Филип Филипов и ви подсигурявам, че ще има доста забавни неща. Само малко ще открехна завесата и ще кажа, че това което на следващия ден ще се види, на мен персонално доста ми подхожда. ЦСКА ще има нов стадион. Това е концепцията и това нещо ще се случи. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР