Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви във вторник,

...
Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви във вторник,
Коментари Харесай

Илон Мъск: Договорът с компанията за коли под наем Hertz все още не е подписан



Изпълнителният шеф на Tesla Inc. Илон Мъск съобщи във вторник, че към момента не е подписан договорът сред Tesla и Hertz Corp. за продажбата на 100 000 електрически автомобили на огромната компания за отдаване на коли чартърен.

Мъск уточни, че производителят на коли продава електрически автомобили на Hertz със същия марж на облага както при продажбите на обособените консуматори, като добави, че евентуалната договорка с Hertz е имала " нулев резултат " върху растежа на акциите на Tesla напоследък.
Това изказване на Мъск не наподобява доста меродавно, откакто по време на вчерашната търговия на Уолстрийт акциите на Tesla задълбочиха възходящото сви придвижване от последните дни, което беше вследствие на новината за договорката с Hertz.

В понеделник акциите на Tesla Inc. нарастнаха с 8,49% до следващ рекорден ценови връх през последните дни на търговия от 1209,75 $ за една акция.
След днешното изказване на Илон Мъск обаче, че договорката с Hertz към момента не е подписана, акциите на Tesla поевтиняват на извънборсовата американска търговия с 2,45% към 1179 $ за една акция.

Междувременно Мъск акцентира, че сега Tesla е очевидец на доста по-голямо търсене на създадените от компанията електрически автомобили, в сравнение с са настоящите индустриални благоприятни условия.

Графика на цената на акциите на Tesla

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР