Изпълнителният директор на Световната банка Кристалина Георгиева очаква България да

...
Изпълнителният директор на Световната банка Кристалина Георгиева очаква България да
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева очаква България да влезе в чакалнята на еврозоната през 2018 г.

Изпълнителният шеф на Световната банка Кристалина Георгиева чака България да получи покана за влизане в по този начин наречената чакалня на еврозоната през 2018 година Тя съобщи това в свое присъединяване в Би Ти Ви.

Тя аргументира прогнозата си с това, че стопанската система на страните от общия валутен съюз е в положително положение, а самата валута се радва на най-високата си поддръжка до момента. Припомни, че влизането в чакалнята е въпрос на политическо решение от актуалните членки, а оставането там до влизането в еврозоната всекидневно лишава към 3 година "Това е значимо, тъй като еврозоната от ден на ден ще се интегрира. Нашата страна вътре е по-добре в сравнение с вън ", акцентира Георгиева.

Тя е в София за срещата на водачите от Западните Балкани, на която хазаин е София.

Според Георгиева срещата ще приключи с доста добър резултат за страните от района. В отговор на въпрос какво банката прави за него тя уточни, че стремежът е сега да се улесни прекосяването по европейския транспортен кулоар номер 8, който свързва Европа с Азия. По него тя очерта три казуса - неприятна инфраструктура тук-там, забавено прекосяване на граничните пунктове - поради инспекции на две гишета и тесни пунктове и липса на електронни услуги. Тя даде образец с това, че товарните транспорти се обработват единствено на едно гише сред България и Сърбия и това доста облекчава трафика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР