Изпълнителният директор на Stellantis Карлос Тавареш вещае мрачни дни за

...
Изпълнителният директор на Stellantis Карлос Тавареш вещае мрачни дни за
Коментари Харесай

Шефът на Stellantis зове ЕС за защита срещу китайската заплаха

Изпълнителният шеф на Stellantis Карлос Тавареш вещае мрачни дни за европейската автомобилна промишленост, в случай че Европейски Съюз не се намеси и помогне против все по-осезаемата конкуренция от Китай.

Ако политиците в Европа не намерят отговор на натиска на китайските производители, ще има „ ужасна борба “, разяснява португалецът пред Automobilwoche в коридорите на CES 2023 в Лас Вегас.

Компаниите от Стария континент може да бъдат принудени да понижат доста индустриалния си потенциал поради офанзивата от Изток, добави той.

Китайските колоси уголемяват активността си в Европа с конкурентни транспортни средства и нападателна ценова политика, сподели болката си Тавареш.

„ Разликата в цените сред европейските и китайските коли е забележителна. Ако нищо не се промени в сегашната обстановка, европейските клиенти от междинната класа от ден на ден ще се ориентират към китайските модели. Покупателната дарба на доста хора в Европа понижава осезаемо ”, притеснява се един от мощните хора в сектора.

Европейският режим за контролиране на излъчванията не оказва помощ на автомобилните производители в района, сподели Тавареш.

„ Регулацията тук подсигурява, че електрическите коли, създадени в Европа, са с към 40 % по-скъпи от сравнимите, създадени в Китай “, продължи той.

Още за надвисналата заплаха над европейската автомобилна промишленост четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР