Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск съобщи, че ракетата от

...
Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск съобщи, че ракетата от
Коментари Харесай

Ракета от ново поколение ще бъде готова за първия си орбитален тестов полет през юли

Изпълнителният шеф на SpaceX Илон Мъск заяви, че ракетата от ново потомство Starship ще бъде подготвена за първия си орбитален тестов полет през юли.

Мъск пусна туит малко откакто Федералната авиационна администрация (FAA) даде дълго чакана екологична оценка, съгласно която SpaceX може да започва полети на Starship от своето оборудване на Starbase в Бока Чика, Тексас, стига да извърши редица задания, предопределени да смекчат следствията.

За да може SpaceX да изпрати Starship към небето през юли, той също би трябвало да получи позволение за изстрелване от FAA през идващите седмици.

„ Звездолетът ще бъде подготвен да лети идващия месец “, написа Мъск в туит във вторник, 14 юни. Малко по-късно той добави, че втора ракета Starship ще бъде подготвена за полети през август, „ и по-късно всеки месец “.

Ракетата Starship ще се трансформира в най-мощната ракета, летяла в миналото, а един ден ще транспортира астронавти и хранителни запаси до Луната, и евентуално до Марс.

SpaceX към този момент тества галактическия транспортен съд Starship от втора степен, само че единствено за полети на огромна надморска височина, а не за орбитални. Super Heavy, въпреки това, занапред ще лети.

Първото изстрелване дава обещание да бъде зрелищна панорама, защото 33-те мотора Raptor на Super Heavy взривяват транспортното средство към небето. Само след три минути след тестовия полет, Starship ще се отдели от Super Heavy в задача, която се чака да продължи към 90 минути.

Планът за Starship е през 2025 година корабът да закара първата жена и първия цветнокож човек до Луната. Мъск приказва и за построяването на препоръчаната от НАСА лунна база.

В момента НАСА е ориентирана към края на 2030-те за първата задача на астронавт до Марс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР