Изпълнителният директор на Nvidia Дженсън Хуанг отново обяви смъртта на

...
Изпълнителният директор на Nvidia Дженсън Хуанг отново обяви смъртта на
Коментари Харесай

Мултимилиардер: Не ставайте програмисти, по-добре се реализирайте в селското стопанство

Изпълнителният шеф на Nvidia Дженсън Хуанг още веднъж разгласи гибелта на програмирането, само че този път пред доста по-влиятелна публика, предава профилираното издание Тechradar.

Говорейки на срещата на върха на държавното управление на Word в Дубай, Хуанг твърди, че заради бързия прогрес, реализиран от AI, образованието за програмиране към този момент не би трябвало да бъде приоритет за тези, които желаят да навлязат в софтуерния бранш.

" През последните 15 години, съвсем всеки, който е на моето, би ви споделил, че е жизненоважно децата ви да учат компютърни науки и Че всеки би трябвало да се научи по какъв начин да програмира. А в действителност е съвсем тъкмо противоположното.

" Нашата работа е да създадем изчислителна технология, тъй че никой да не програмира и езикът за програмиране да е човешки. Сега всички по света са програмисти. Това е чудото на изкуствения разсъдък ", споделя Хуанг.

" Програмирането към този момент е демоде, по-добре се фокусирайте върху земеделието.

Вместо да програмират, бъдещите IT експерти би трябвало да се осъществят в напълно разнообразни направления. Например промишлености, които не са директно свързани с осведомителните технологии – биотехнологии, учебен бранш и даже селско стопанство ", сподели още той.

" Вече е потвърдено допустимо с ранни опити, които демонстрират, че работа, която нормално се извършва от екип от хора в продължение на няколко седмици, може да бъде осъществена от AI единствено за минути. Все още не сме там, несъмнено, само че сме на бърза траектория, която може да провали проектите ви за софтуерна кариера единствено за няколко години.

" Много по-смислено е да се специализирате в избрана промишленост или специалност, с цел да разберете нейните проблеми или вероятните пътища за бъдещо усъвършенстване, тъй че да знаете какво да поискате от AI ".

" Защото, до момента в който изкуственият разсъдък може да излезе с случаен брой хрумвания, той в действителност не може да знае доста за действителността на вашата работа, с изключение на информацията, която му предоставяте. Ето за какво вашият експертен опит по въпроса е толкоз значим, с цел да можете да зададете верните въпроси и той да ви даде допустимо най-хубавите отговори. Така че, не се учете да пишете кодове - научете се да бъдете страхотни в нещо потребно, каквото и да е то. AI постоянно ще бъде там, с цел да ви помогне  ", добави той.

Nvidia, дългогодишната компания за графични карти, трансформирала се в AI колос, е оценена за 1 трилион щатски $. Мултимилиардерът, създател и основен изпълнителен шеф, Дженсън Хуанг, е един от най-богатите хора в света, с чисто положение от близо 70 милиарда щатски $, и един от най-търсените хора, с цел да приказва за бъдещето, което неговата компания оказва помощ да построи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР