Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите каза, че преди

...
Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите каза, че преди
Коментари Харесай

Шефът на НАП: Потърсиха ме, за да купят фирмата ми със 700 хил. лв. задължения

Изпълнителният шеф на Националната организация за приходите сподели, че преди години, когато се е опитвал да стартира търговия със зърно, данъчните управляващи му признали прихода от продажбата на зърното, само че не и разхода за покупката му и по този начин бил формиран инспекционен отчет, в който му се приписват нереални.

Той описа за случката, поради която в медии е упрекван, че е продал сдружение с огромен дълг на безимотно лице, с цел да избегне заплащането на налози. Случаят беше предаден на прокуратурата от неговия началник - финансовия министър в първото служебно държавно управление Асен Василев, само че тя още не е оповестила резултат. В медиите обаче изтече информация за отчет на следовател, съгласно който Спецов не е направил нарушаване.

 

Спецов загатна, че при инспекцията на неговата компания данъчните са възприели пояснение на наредбите, което да е неподходящо персонално за него. Смята, че дейностите им са били на персонална основа поради " дейности обратно във времето ", само че отхвърли да даде повече детайлности.

" Няма да влизам в тази повърхност в предизборно време. Не е времето в този момент да замесвам избрани страни ", сподели Спецов. Запитан дали ще го направи след изборите, отговори: " Може би, да ". По думите му откакто постигнал крах в бизнеса със зърно, решил да се отдръпна. Купувачите сами го потърсили, тъй като главният актив на компанията му бил лицензът за търговия. Спецов посочи, че неправилно в медиите се твърди за 1.2 млн. лева отговорности на сдружението. Ставало дума за 700 хиляди лева към оня миг, освен това сумата не била дефинитивно закрепена в инспекционен акт и процедурата разрешавала това да се оспори.

Помолен да разяснява разкритията за това, че български жители имат сдружения в, Спецов разяснява, че постоянно предлага такива компании да не се записват, тъй като българското данъчно законодателство е задоволително удобно.

" Офшорката за човек, който работи финанси, не е нещо неприятно, само че в случай че сте обществена персона, заемаща държавни постове, за какво имате офшорка? " попита риторично той. Според Спецов има разлика в въпросите с и, попаднали в " Досиетата Пандора ", и досегашния финансов министър, също разказан в медии като собственик на офшорка преди да влезе в политиката. Василев е регистриран като краен притежател и това се вижда в българския търговски указател, а при Младенов и Пеевски такова нещо няма, отговори Спецов. Заплахата против шефа на Национална агенция за приходите, за която се разбра неотдавна, към този момент е обезвредена от ДАНС, счита той и отхвърли да разяснява тематиката.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР