Изпълнителният директор на на най-голямата банка в САЩ не изпитва

...
Изпълнителният директор на на най-голямата банка в САЩ не изпитва
Коментари Харесай

Шефът на най-голямата банка в САЩ: Пазете се от bitcoin

Изпълнителният шеф на на най-голямата банка в Съединени американски щати не изпитва огромна обич към криптовалутите, само че не би спрял ръководената от него институция да прави бизнес с блокчейн бранша. Това стана ясно от думите на Джейми Даймън, изпълнителен шеф на JP Morgan Chase, по време на чуването му пред Комисията за финансови услуги, част от Конгреса на Съединени американски щати, където бе запитан какво мисли за bitcoin и другите криптовалути.

„ Личният ми съвет към хората е: спри надалеч от тях. Това не значи, че клиентите не ги желаят. Става дума за това по какъв начин се ръководи бизнес. Не пуша марихуана, само че в случай че я извършите легална на национално равнище, аз няма да спра хората си да я банкират (предлагат услуги свързани със сектора)”, споделя Даймън, представен от finance.yahoo.com.

Шефът на JP Morgan добави, че криптовалутите не могат да се съпоставят с фиатните пари и златото и предизвести: „ купувачи внимавайте”. Даймън посочи, че приказва съответно за виртуални валути, а не за блокчейн технологията или за стейбълкойните – криптовалути, които са обвързани с валутните курсове на фиатните пари. Ръководителят на JP Morgan добави, че неговите персонални възгледи не засягат финансовите услуги, които банката предлага на клиентите си.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Резкият спад в цените на криптовалутите шокира инвеситорите...

JPMorgan Chase и останалите съперници на пазара от години оферират услуги свързани с пазара на криптовалути. По информация на CoinDesk, банката готви специфична оферта за частни клиенти с огромни благоприятни условия за инвестиция в интензивно ръководи bitcoin фонд.

„ Много от нашите клиенти питат „ можем ли да им помогнем да продават или купуват криптовалути?”, сподели Димън по време на годишната среща на акционерите на JP Morgan, извършена на 18 май тази година. „ И инвестирахме в това за което говорим”, добави той.

Джейми Даймън е изявен критик на виртуалните валути, като през 2017 година назова bitcoin „ измама”. Въпреки това JP Morgan работи по редица предложения и системи на база блокчейн технологията.

„ Не споделям на хората по какъв начин да харчат парите си, без значение какво усещам по отношение на обещано нещо”, сподели Димън пред Конгреса на Съединени американски щати. По думите му, банката разисква по какъв начин да предлага крипто артикули на клиентите си по „ сигурен” метод. Според него, този клас активи ще завоюва от по-твърда регулаторна рамка.

Към момента на приготовление на материала bitcoin се търгува на цена от 36 943 $, като е спад от малко над 8% на седмична база, сочат данните на CoinMarketCap.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР