Изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева отрече твърденията, че е

...
Изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева отрече твърденията, че е
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Не съм оказвала натиск в полза на Китай

Изпълнителният шеф на МВФ Кристалина Георгиева отхвърли изказванията, че е оказвала напън на чиновници на Световната банка да трансформират данни в отчет в интерес на Китай по времето, когато е била основен изпълнителен шеф на Световната банка, откакто бордът на шефовете на МВФ стартира следствие по случая, съобщи Ройтерс.

Георгиева употребява планувана по-рано среща с наброяващия 2700 души личен състав на МВФ, с цел да разяснява констатациите, съдържащи се в оповестен в четвъртък самостоятелен отчет за нередности в данните на Световната банка в ранглиста на страните по света съгласно бизнес климата в тях.

" Нека ви го кажа напълно просто. Това не е истина. Нито в този случай, нито преди или по-късно не съм оказвала напън на чиновници да манипулират данни ", сподели Георгиева пред чиновниците на МВФ, съгласно запис на срещата, забелязан от Ройтерс.

В своето изявление пред чиновниците Георгиева отиде по-далеч от изказването, което направи в четвъртък, когато сподели, че изрично не е съгласна с констатациите от отчета, готови от юридическата адвокатска фирма " УилмърХейл ", по молба на етичната комисия на Световната банка.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР