Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис даде интервю за ESPN,

...
Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис даде интервю за ESPN,
Коментари Харесай

Шеф в Милан: Ибра и Кяер помогнаха за възраждането на тима, имаме проект за стадион

Изпълнителният шеф на Милан Иван Газидис даде изявление за ESPN, в което приказва за положението на отбора и бъдещето на " росонерите ".

" Как заварихме Милан? Не беше в положително положение. Имаше доста скъпи контракти, мъчно е да се изброят всички. Но имаше играчи, които в действителност костваха доста на клуба, като Бонучи да вземем за пример. Бяха възобновили контракта на Джанлуиджи Донарума, несъмнено отличен вратар, само че с голяма заплата, която клубът не можеше да си разреши. Някои контракти в действителност бяха прекомерно високи на фона на това, което посочваха играчите на терена. Имаше най-малко 10 такива футболисти. Целта ни беше да харчим дейно и ефикасно ", разкри клубният началник, който от 4 години извършва тази роля. В края на годината договорът му изтича и се чака той да напусне Милан.

" Ролята на Малдини е фундаментална. Той приказва с играчите персонално, с цел да разбере какво мислят и какво ги стимулира. Говори с сътрудниците като първи контакт, след това непосредствено с футболистите, дружно с Масара. Тео Ернандес е добър образец, Малдини го взе под крилото си. Не се меси в територията на треньора, само че постоянно има какво да каже на играчите. Тео гледа на Паоло съвсем като втори татко, той има такива връзки и с други футболисти "

" Отборът имаше състезателен щаб, който не работеше добре и трябваше да създадем промяна. Нещо се промени в тима по време на карантината. Играчите доста се привързаха към Стефано Пиоли, който ги опозна добре. Подобно на Малдини, Пиоли също желае да опознае футболистите като персони и държи на тях. Затова те са подготвени на всички за него ", изясни той.

" Ибра и Кяер способстваха доста за възраждането на Милан. Дойдоха и предложиха необятните си рамена на младите. Ибра не приема нищо по-малко от 110% в никакъв случай от никого. В реалност искахме да го върнем в Милан година по-рано, само че той усещаше, че не е точният миг. Искаше да изкара още година в Лос Анджелис Галакси. На Леао не му беше елементарен животът тук първоначално. Не играеше доста, а когато го правеше, беше неуверен. Имаше потребност от време и го получи ", сподели Иван Газидис.

" Имаме огромен план за нов стадион с частно финансиране. Посветих му доста време през първата ми година в клуба. Проектът бе занимателен от политиката и италианската администрация. Но в този момент виждаме светлина в тунела. Имаме към този момент утвърждение за стадиона. Оптимист съм, че идната година планът ще има всички утвърждения. Италианският футбол мина през сложен интервал, само че съм безусловно уверен, че след 10 години ще има прогрес, ще се играе на съвременни игрища. Това, което вършим, ще има значение освен за Милан като клуб и Милано като град, само че и за Италия като страна ", уверен е шефът на " росонерите ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР