Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров гостува в студиото

...
Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров гостува в студиото
Коментари Харесай

Лъчезар Димитров: В Локомотив държим на българските футболисти и искаме да налагаме кадри от нашата школа

Изпълнителният шеф на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров гостува в студиото на  Sportal TV , откъдето засегна доста значими тематики, свързани в клуба. Той приказва за финансовото положение на Локомотив, обстановката с новата база за ДЮШ в квартал Тракия, както и за проектите за развиване на клуба. 
7  Интервюто на Sportal.bg с посетител Лъчезар Димитров
„ Необходимо е време да реализираме резултатите, които гоним. Както всеки огромен клуб и ние се борим за челните места. Част от развиването на клуба е обвързвана със съдействие с клубове във и отвън Европа. Държим да имаме обмяна на опит. Клубовете в Европа са с богат опит във връзка с методология на тренировки и стратегия. В тази връзка беше визитата на Луис Фернандес при нас. 

Работата по стадиона върви по проект. До няколко седмици би трябвало да отворим естрада Бесика, а до Нова година би трябвало да е подготвена и огледалната ѝ естрада. До година – година и половина би трябвало да е подготвен целият стадион с козирки и осветяване.

От икономическа позиция по-добрият вид беше да бъде ремонтиран стадион Пловдив. За град като нашия обаче нещата би трябвало да бъдат тъкмо и ясно разграничени “. 

При първата си медийна поява при назначението на Александър Томаш за ментор на Локомотив Лъчезар Димитров показа, че има предложение за финансово облекчение за притежателите на клуба, с цел да може те да имат опция да влагат в бази.

„ От клубовете получих отговор и той е позитивен. Нека минат изборите, да се стиковат нещата, с цел да се насочим напряко към това. Имаме план за това. Писмото беше изпратено към всички клубове и други федерации. Това не касае единствено нас, а и всички федерации “. 

„ Клубът е акционерно сдружение и се ръководи от директорски съвет. Г-н Крушарки не е в него, само че за Крушарски мога да кажа единствено позитивни неща. Сърцето му е в Локомотив (Пловдив) и това е задоволително. 

Държим на българските футболисти. Няма по какъв начин да го изградиш тим напълно от български футболисти, само че с цел да има развиване един клуб, изключително Локомотив (Пловдив), би трябвало да има ДЮШ и материално-техническа база към нея, с цел да се случи това нещо. Искаме да постановяваме български футболисти главно от нашата школа. Г-н Крушарски беше основал един план, който обаче беше изработен да се построява на един стадий, което е доста мъчно. В момента променяме документите да е на няколко стадия, с цел да стартираме този план. В тази връзка търсим различен вид – стадион чартърен, на който да употребяваме спомагателни стадиони. 

Финансовото положение на тима е извънредно устойчиво. Вървят си заплащанията към Национална агенция за приходите, които са регулярни. Нямаме висящи заплащания. Нямаме никакви финансови усложнения. 

На Александър Томаш съм дал своя вот цялостно доверие и съм му дал цялостна независимост. Както знаете, свободата изисква отговорност. С доста неща бих направил компромис, само че с погрешно оползотворено време не бих направил компромис. Скоро имахме подобен диалог и му споделих, че държа да не се губи времето и да се оползотворява както би трябвало. 

Спуснах стратегия за подготовка в ДЮШ, която сега се извършва. В добра колаборация сме с господин Томаш и нещата вървят, както би трябвало. Томаш е изпълнителен човек, буквоядец и си прави работата по този начин, както би трябвало. Вслушва се в препоръките и ги приема. Футболът има вероятностен темперамент. За да управляваш този развой, би трябвало да си доста еластичен. Смея да настоявам, че в нашия клуб нещата са безупречни. 

По обучение съм икономист, само че в НСА образованието ми е кондиционна подготовка. Държа доста на подготвителния развой и да се работи оптимално. Не желая да употребявам думата оптимално, а оптимално. Само посредством по-голямо натоварване можеш да надградиш своя организъм. Това е другата тематика, в която имахме леки разминавания, само че нещата се случват добре. 

Искам да изкажа признателност на почитателите, тъй като те са сърцето на клуба. Показват го във всеки мач и им поисквам им да са здрави. Моята фантазия е нещата да се случват поредно в верния ред. Всичко друго ще се случи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР