Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде разяснения за чуждестранната

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде разяснения за чуждестранната
Коментари Харесай

Левски не може да приеме сериозна сума от чужда фирма, но се съгласи на дарението от Пеевски

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев даде уточнения за задграничната компания, с която се водят договаряния за спонсорство. От неговите думи стана ясно, че е офшорка, която е изявила да дава по 6 млн. лв. за три години. От Левски обаче са създали инспекция и Колев не изрази оптимизъм, че ще се стигне до договорка.
" Компания предложи по 6 милиона евро за 3 години, което прави 18 млн. евро. От управлението на " сините " виждат два съществени казуса в тази ситуация. Първият е, че компанията е записана в страна като офшорна компания
Какъв е вторият проблем, разберете в SportLive.bg.
Съшевременно стана ясно, че управлението на клуба е взело решение да одобри дарението от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Припомняме, че въпросната сума е в размер на 500 000 лева
Ние не вършим разлика сред донорите. И други пъти сме имали дарения. Не сме обсъждали електронното гласоподаване. Имаме една обща цел - " Левски " да го има. Най-спешните заплащания са за заплатите на футболистите и ние вършим всичко допустимо да ги задържим, с цел да може при трансферния прозорец да генерираме доходи, посочи още Колев пред кореспонденти.
По време на срещата е дискутирана съществено и опцията " сините " да би трябвало да разгласят клуба в неплатежоспособност, а повода са отговорностите на отбора. Колев разгласи и незабавната сума, от която Левски се нуждае, с цел да оцелее (подробности тук).
По-рано денем, ръководителят на Националния фенклуб на " Левски " Степан Хиндлиян и баскетболният треньор Константин Папазов също опазиха дарението.
" Левски " от доста години се управляваше със заеми. От към една година се ръководи с дарения. Когато Васил Божков стана мощният човек с " Левски ", компаниите към него погасяваха тези заеми с дарения. Не знам кой може да дефинира на някого дали може да подарява. Всеки има право да подарява където изиска, колкото изиска. Каква е разликата с даренията, които сме получавали преди и които в този момент, попита Хиндлиян.
Хиндлиян дефинира и новата самодейност на Васил Божков за собствеността за неприемливо. Всички застанахме зад Наско Сираков – какво има да избираме повече, възмути се той. " Левски " не е картоф, който да се подава сред някакви хора ”, сподели още Хиндлиян.
Папазов пък се обърна косвено към Васил Божков и го помоли да не е толкоз безмилостен. Нямаме време – дано огледа и да не се подиграва. Опита се и се подигра с институцията на министър-председателя на гърба на " Левски ". " Ако това ще е цената на " Левски ", дано ме използват ", съобщи Папазов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР