Изпълнителният директор на Летище Пловдив и неговият екип проведоха среща

...
Изпълнителният директор на Летище Пловдив и неговият екип проведоха среща
Коментари Харесай

Ще летим ли от Пловдив до Испания, Франция и Австрия?

Изпълнителният шеф на Летище Пловдив и неговият екип организираха среща с Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите в Пловдив. Заедно те разискаха опциите за откриване на нови авиолинии до Пловдив и методите за привличане на туристи, които да нощуват в града.
Представителите на хотелиерите бяха осведомени с работата на Фонда за развиване на летище Пловдив, който договаря с самолетни компании за разкриването на постоянни авиолинии до Пловдив. Беше пояснено, че самолетните компании търсят парични тласъци, които са под формата на маркетингово съглашение, с цел да подсигуряват развиването на нова авиолиния. От своя страна членовете на фонда употребяват опциите на самолетните компании, с цел да промотират своя артикул или привлекат туристи на своя територия.
„ Летище Пловдив и Сдружението на хотелиерите явно са две дейни страни и намерихме бързо път едни към други. Полето за съдействие е голямо “, сподели след срещата изпълнителният шеф на аеропорта Дойчин Ангелов.
Председателят на Сдружението на хотелиерите Петър Денчев и Мариела Балчева, която е член на Управителния съвет, акцентираха нуждата от елементарен достъп на туристите до града и обезпечаване на първокласен туристически артикул.
Те се ангажираха да срещнат членовете на Сдружението на хотелиерите за опциите за участие във Фонда за развиване на летище Пловдив и методите да се разкрият нови авиолинии до града.
Към момента във Фонда членуват към този момент девет общини – Пловдив, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение и три юридически лица, частни сдружения – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, Сдружение с нестопанска цел Фонд Феникс.
Планиран е и следва да бъде гласуван в бюджета членският импорт на общините Калояново, Сопот, Куклен и Хисаря, откакто това към този момент сториха в Пловдив, Садово и Съединение.
Вноските към Фонда се равняват на един лев на жител годишно. Сумите се употребяват за тласъци за самолетните компании, с цел да разкрият нови авиолинии.
Броят на полетите за последната една година е сензитивно повишен, като сега Фондът за развиване на Летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия, Испания, Франция, Австрия и Англия. Работи се в посока и на поддръжка от българските общности отвън страната, като напълно скоро ще бъдат извършени срещи с българи зад граница, за намиране на благоприятни условия за откриване на авиолинии до техните градове.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР