Изпълнителният директор на Кембридж Аналитика Александър Никс. Компанията за политически

...
Изпълнителният директор на Кембридж Аналитика Александър Никс. Компанията за политически
Коментари Харесай

Скандалната Кембридж Аналитика прекратява дейността си


Изпълнителният шеф на " Кембридж Аналитика " Александър Никс.

Компанията за политически съвещания " Кембридж Аналитика ", упреквана, че е употребила данни от Facebook, с цел да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати и референдума за участието на Англия в Европейски Съюз, заяви, че приключва цялата си активност и влиза в процедура по оповестяване в неплатежоспособност, предадоха организациите.

Решението влиза в действие неотложно. Процедурата по оповестяване в неплатежоспособност ще протече в Обединеното кралство.

" Кембридж Аналитика се трансформира в обект на редица голословни обвинявания и макар напъните на компанията да отбрани името си тя бе оклеветена за активност, която освен е изрядна от законова позиция, само че е и необятно призната като общоприет детайл от рекламирането в интернет – както в региона на политиката, по този начин и в региона на търговията ", се споделя в известието на английската консултантска компания.

Компанията се оказа в епицентъра на световен скандал за корист с персонална информация. Това стана, откакто обществената мрежа Facebook призна, че по непозволен метод е споделила с " Кембридж Аналитика " персонални данни на милиони консуматори.

Консултантската компания от своя страна била употребила данните през 2016 година в интерес на акцията за излизане на Англия от Европейски Съюз, както и на предизборната акция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Според Facebook е било злоупотребено с информацията на 87 милиона консуматори. Социалната мрежа уточни, че това е станало, откакто потребителите били свалили приложение, което след това споделило данните с " Кембридж Аналитика ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР