Китайски милионер е направил сериозна инвестиция в акции в Биткойн

...
Китайски милионер е направил сериозна инвестиция в акции в Биткойн
Коментари Харесай

Компания на китайски милионер инвестира $24 милиона в Биткойн ETF

Китайски милионер е направил сериозна инвестиция в акции в Биткойн спот ETF с последния си ход.

Monolith Management, капиталова компания, основана в Хонконг и основана от някогашния изпълнителен шеф на Sequoia в Китай Чао Ши, заявява забележителна инвестиция в Биткойн ETF-ът на BlackRock в неотдавнашното си заявление до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати.

В подадената информация компанията разкри владеене на стойност над $24 милиона в Биткойн ETF на BlackRock, който се търгува под признака IBIT. Тази инвестиция бележи петата по величина позиция на компанията и надвишава повече от два пъти каузи ѝ в Meta, известна преди като Фейсбук и ръководена от Марк Зукърбърг.

Според същото подадено заявление първичните две вложения на Monolith Management са били в софтуерните колоси Nvidia и Microsoft. Чао Ши, който в продължение на доста години е бил сътрудник в Sequoia Китай, основава Monolith Management като фонд, съсредоточен върху вложения в технологии.

Освен това IvyRock Asset Management, различен фонд, основан в Хонконг, разкри в личната си документи за SEC, че има спот ETF за Биткойн на BlackRock на стойност почти $19 милиона. Въпреки че спот ETF-ите на BTC бяха въведени неотдавна на Хонконгската фондова борса, тези принадлежности към момента не са привлекли толкоз доста капитал, колкото американските им аналози.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР