Изпълнителният директор на F1 Стефано Доменикали каза, че второто състезание

...
Изпълнителният директор на F1 Стефано Доменикали каза, че второто състезание
Коментари Харесай

F1 потвърди интереса към второ състезание в Китай

Изпълнителният шеф на F1 Стефано Доменикали сподели, че второто съревнование в Китай е „ 100 % реалистично “. Италианецът добави, че има град, който е поел отговорността за организацията на конкуренцията.
Китайската страна приемаше кръгове от шампионата в интервала 2004-2019. Домакин на надпреварите беше пистата Шанхай Интернешънъл. Рекордьор по триумфи е Люис Хамилтън, който има шест триумфа на това трасе. През идващия сезон Китай още веднъж ще отсъства от календара заради продължаващата пандемия от ковид. По проект конкуренцията би трябвало да се завърне след две години и приключи договорката с F1, която е до 2025 година

Въпреки това дотогава може да има втори Гран при в най-населената страна в света. Популярността на спорта би трябвало да се усили, с помощта на Гуаню Жу. Китайският играч ще кара болид на Алфа Ромео идната година.

„ Мога да ви кажа, че към този момент сме получили интерес от различен град, който желае да одобри съревнование от F1 “, показа Доменикали.

„ Догодина няма да сме там. Това е заради пандемията от ковид. Ето за какво удължихме контракта с още три години, за сме сигурни, че имаме това схващане да бъдем там. Сигурен съм, че наличието на Жу, първият китайки водач в F1 ще има голямо въздействие върху гледаемостта. Това е област, в която желаеме да присъстваме. Развитието е необикновено. Голям част от производителите са доста заинтересувани да останат в Китай “.

„ Факторът Жу “ не е непозната идея по отношението на привличане на избрани страни към образуване на надпревари от F1. В сходен случай Макс Верстапен бе главната причина Нидерландия да се завърне в календара след 36-годишно неявяване. Също по този начин Серхио Перес е главната причина за завръщането и известността на надпреварата в Мексико.

„ Това демонстрира какво постоянно съм казвал през цялото време, когато заех тази позиция. Пилотите са в центъра на нашия план, тъй като са амбициозни и притеглят почитатели. Всеки желае да ги види по какъв начин се показват “, приключи Стефано Доменикали.

Състезанието в Шанхай постоянно е страдало от липса на задоволително посещаемост. Последното издание на конкуренцията, което беше под номер 1000 за F1, означи 30 % нарастване на феновете по време на неделния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР