Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съвместно

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съвместно
Коментари Харесай

Първа Международна конференция по инициативата “Spinoff Bulgaria” ще се проведе в Бургас

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия взаимно с Българска асоциация изкуствен интелект, Биотехнологичен и здравен клъстер България и Община Бургас провеждат първото издание на Международната конференция в границите на самодейността “Spinoff Bulgaria ”, която ще се организира в интервала 1-2 септември 2022 година, в Международен конгресен център Бургас.

Събитието ще се организира за първи път в България, като има за цел да сътвори устойчива spin-off екосистема, която до 2030 година да сътвори над 100 нови софтуерни стартъпи.

Основните браншове, които ще бъдат показани по време на конференцията, са осведомителни и информационни технологии, нововъведения, биотехнологии, изкуствен интелект, стартъп и други

Инициативата е основана от Биотехнологичен и здравен клъстер България, Клъстер изкуствен интелект България и Venrize ООД, с главен сътрудник и съорганизатор Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП).

Събитието ще бъде фокусирано върху опциите на фирмите да разширят своята контактна мрежа, както и да се свържат с основни интернационалните сътрудници и да влязат в по-тясно съдействие с университетите и съществуващата научна инфраструктура.

На конференцията ще бъде подчертано внимание върху прехвърлянето на технологии и корпоративни spin-off стратегии, вложения и нововъведения на ранен стадий, новата европейска иновационна тактика, както и ще бъдат показани положителни образци за български и интернационалните спинофи, които ще имат опция да се показват пред вложители.

Регистрацията ще се прави на място от 09:00 до 10:10 часа.

Работен език на конференцията: британски.

При проявен интерес, следва да бъде направена предварителна регистрация на адрес , на страницата на събитието в период до 26 август 2022 година (петък).

Участието в събитието е гратис и се провежда по план № BG16RFOP002-2.052-0001 „ Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи “, в осъществяване на активност 2 “Организиране в България на бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и други прояви за основаване на бизнес партньорства ”, финансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

За повече информация: .

Линк към програмата на събитието: .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР