Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската армия е

...
Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската армия е
Коментари Харесай

БСП-София възстанови плочата на Паметника на Съветската армия

Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската войска е възобновена. Това съобщи ръководителят на БСП-София Иван Таков. Той персонално ревизира през днешния ден по какъв начин върви работата и участва на слагането на плочите и почистването на обекта. Заедно с него беше и членът на Изпълнителното бюро на БСП-София и ръководител на районната организация на социалистите във " Връбница " Станислав Младенов. Идеята за възобновяване на счупената плоча беше точно на социалистите от " Връбница ". Тя беше подкрепена от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и в последна сметка обещанието, което беше обещано преди към два месеца, към този момент е осъществено. Така Паметникът на Съветската войска може да посрещне празничния 9-ти май освежен и измит.

" Надявам се да не бъдат позволени нови вандалски прояви. И оттук насетне да мислим дружно с Областната администрация и със Столична община по какъв начин да ремонтираме и да укрепим изцяло монумента, разяснява Иван Таков. - Това място е обичано на столичани от всички възрасти и би трябвало те да бъдат спокойни, когато го посещават ".
-->
Иван Таков изрази задоволството си, че пред Паметника на Съветската войска през днешния ден пристигнаха жители да изразят поддръжката си за решението да бъде възобновена плочата.

" Благодаря сърдечно на всички, които предложиха да се включат и помогнаха по най-различни способи да се оправим с тази наша идея, сподели ръководителят на БСП-София. - Благодаря и на Станислав Младенов и на социалистите от " Връбница ", които се оправиха с поетия ангажимент и с непримиримост и неизменност реализирахме дружно концепцията ".

Лидерът на столичните социалисти добави, че смисълът на паметниците е да пазят историята. " Ние разбираме този смисъл, по тази причина не демонтираме паметници, построени от нашите предшественици, а ги съхраняваме, сподели Иван Таков. - Разрушителното мислене и деструктивното държание нямат бъдеще. Те обричат тези, които ги показват, да повторят грешките от предишното. Наша отговорност е да не допуснем това ".

Задоволство от добре свършената работа изрази и Станислав Младенов. " Цялата организация и работата по възобновяване на плочата не бяха лесни, само че със съидейници и непримиримост успяхме и се вписахме в плануваните периоди, разяснява той. - Удовлетворението ни от добре свършената работа е голямо. Благодаря на всички, които ни помогнаха! ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР