Изпълнението на третата фаза от плана на гръцкото правителство за

...
Изпълнението на третата фаза от плана на гръцкото правителство за
Коментари Харесай

Започва третата фаза от облекченията в Гърция

Изпълнението на третата фаза от проекта на гръцкото държавно управление за унищожаване на рестриктивните мерки, въведени като мярка против разпространяването на ковид, ще стартира на 18 май. Тогава ще бъдат позволени пътуванията сред разнообразни райони на континентална Гърция и ще тръгнат първите фериботи до Крит.
Услугите за пътешестване до останалите ще стартират, условно, на 25 май, написа „ Катимерини ”, представен от БГНЕС.
От понеделник ще се възобновят междуградските рейсове и влаковите услуги. Ще се отворят и парковете, зоологическите градини и археологическите обекти. От на следващия ден се позволяват богослуженията, макар че броят на посетителите ще бъде стеснен поради условието да се съблюдават строги правила за обществено разграничаване.
Постепенно ще стартира възобновяването на вътрешните полети, които до момента са работеха в стеснен размер.
Според разпоредбите за сигурност фериботите ще могат да плават единствено при не повече от 50 % пътнически потенциал или 55 %, в случай че има каюти.
Преди да се качат на борда, на пасажерите ще им бъде измервана температурата. От тях ще се изисква да попълнят по този начин наречения въпросник за здравословно положение.
Пътниците на ферибота ще бъдат задължени да съблюдават да съблюдават отдалеченост от 1,5 метра между тях по време на качване и слизане. Те ще би трябвало да стоят на разстояние един от различен във всички елементи на кораба.
Във всяка каюта ще бъде позволено пребиваването единствено един човек, като се изключи хора с увреждания и техните помощници или фамилии, включващи съпрузи или родственици от първа степен. В последния случай потенциалът на кабината може да бъде до четирима души.
Използването на маски от пасажери и членове на екипажа е наложително. Между всеки пасажер би трябвало да има празна седалка.
Пътниците със подозрение за съществуване на ковид ще бъдат изолирани в специфична зона на кораба и ще се слизат на идващото пристанище, което разполага с нужния потенциал да се оправи със случая.
Междувременно управляващите оповестиха през вчерашния ден, че до 31 май продължава да работи възбраната на пътническите полети до и от Италия, Англия, Испания и Холандия.
Заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас съобщи, че страната също удължава до 14 юни краткотрайната възбрана за полети до и от Албания и Северна Македония.До същата дата няма да бъдат позволени полети от и до Турция.
Хардалиас напомни също, че краткотрайната възбрана за влизане на жители отвън Европейски Съюз е удължена до 31 май.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР