Изпълкомът на БФС се събра на вероятно последното си заседание

...
Изпълкомът на БФС се събра на вероятно последното си заседание
Коментари Харесай

Таен Изпълком премахна предконгресно такси в аматьорския футбол

Изпълкомът на БФС се събра на евентуално последното си съвещание преди идния избирателен конгрес (18 март). Срещата на най-висшия управителен орган във футбола ни мина много секретно. За съвещанието не бе оповестено авансово, в прорез с нормалната практиката на БФС. След края пък не се състоя нормалната конференция. На излизане не приказва и никой от членовете. Интересно бе, че измежду присъствалите бе и президентът на " Славия " Венцеслав Стефанов, който не е в състава на новия Изпълком (избран на предварителния конгрес на 12 октомври м.г.), само че бе част от предходния изпълнителен комитет. Той също не пожела да изясни пред медиите по каква причина участва.

След това БФС пусна на уеб страницата си взетите решения. Направи усещане, че месец преди конгреса бяха отстранени всички такси за картотекиране на играчи в аматьорския футбол - Трета, Четвърта и Пета лига, елитните младежки групи, шампионатите за дами, девойки, плажен футбол, футзал и всички останали шампионати отвън професионалния футбол. " Промените са разследване от обявената на конгреса на 12.10.2021 година от президента Борислав Михайлов тактика за подкрепяне на клубовете от всеобщия и аматьорския футбол ", бе очебийно в известието.

Пред членовете на Изпълкома бе показана и електронната система за картотекиране в аматьорския футбол. " Нейното въвеждане е поредна крачка към реализиране на упоритостта за цялостна цифровизация на футбола ни на всички равнища ", обясниха от БФС.

Заради назначението на някогашния маджарски първокласен рефер Виктор Кашай за началник на Съдийската комисия към футболния съюз бяха направени промени в самата комисия. Досегашният ръководител Костадин Гергинов бе намален на заместител, а подобен ще бъде и асистентът на Кашай – Дьорд Ринг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР