Изострянето на насилието между израелци и палестинци обърква правителството на

...
Изострянето на насилието между израелци и палестинци обърква правителството на
Коментари Харесай

Насилието обърква вижданията на Байдън по израелско-палестинския въпрос

Изострянето на насилието сред израелци и палестинци обърква държавното управление на Байдън през първите му четири месеца на власт, в които то се пробва да създаде близкоизточна политика, която счита, че ще бъде по-трайна и по-справедлива от тази на предшестващото ръководство.

Първоначалното му съмнение да предприеме по-решителни дейности за споразумяване на продължаващия от десетилетия спор сътвори вакуум в водачеството, влошен от политическата неустановеност в Израел и Палестинската власт, които шумно упорстват за външна поддръжка и са недоволни от новата решителност на Америка да следва уравновесен курс.

И израелците, и палестинците отхвърлят апела на държавното управление на Байдън всички страни да правят отстъпка след конфликтите сред израелските сили за сигурност и палестинците в Източен Ерусалим, които прераснаха в ракетни набези против Израел от следената от Хамас линия Газа и ответни удари от израелската войска.

" Посланието на Държавния департамент на Съединени американски щати не е задоволително за мен ", съобщи в Туитър израелският дипломат в Съединените щати Гилад Ердан. " Невъзможно е да сложиш в едно и също обръщение изказвания на израелски водачи, които приканват за успокоение, дружно с подстрекатели и терористични организации, които изстрелват ракети. "

От палестинска страна има отчаяние, че Съединени американски щати протакат приемането на изказване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което съгласно тях е прекомерно неподходящо към Израел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР