Изолираният от ФИФА и УЕФА руски футбол изненадващо реши да

...
Изолираният от ФИФА и УЕФА руски футбол изненадващо реши да
Коментари Харесай

Русия поиска да организира Евро 2028 по футбол

Изолираният от ФИФА и УЕФА съветски футбол изненадващо реши да се включи с кандидатура за домакинство на европейското състезание по футбол през 2028 година Това стана през вчерашния ден, в последния вероятен ден за подаване на поръчки за образуване на шампионата. Дори от съветска страна бе декларирано желание за кандидатстване и за Евро 2032, в случай че първата оферта не бъде утвърдена.

" Руската футболна федерация възнамерява да подаде предложения за домакинство на европейските шампионати през 2028 и 2032 година и това не е смешка. Ще участваме и допускам, че имаме задоволително време. Ситуацията ще се промени и ще разгледаме деликатно всички елементи. Не мога да кажа сигурно, че може да успеем за 2028 година, само че е доста евентуално за 2032 година ", съобщи членът на борда на шефовете на федерацията Рустем Сайманов, представен от ТАСС.

За да бъде позволена кандидатурата на Русия обаче УЕФА би трябвало да вдигне възбраната, наложена на страната след военната инвазия в Украйна. В момента на съветските тимове е неразрешено да вземат участие в всевъзможни шампионати под егидата на УЕФА и ФИФА. Така националният отбор на Русия не бе позволен до плейофите за Мондиал 2022, а " Спартак " (Москва) бе изваден от 1/8-финалите в шампионата Лига Европа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР